3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

1976'dan bu yana en çetin kış

Nevşehir'de son 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. İlk ve orta dereceli okullarda 2 gündür eğitimin yapılamadığı Nevşehir'de kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı.

Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. 1976 yılından bu yana en etkili yağışın yaşandığı Nevşehir'de, kar kalınlığı şehir merkezinde 38 santimetre olarak ölçülürken, yüksek kesimlerden 50 santimetreye ulaştığı bildirildi. Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 48 saat içerisinde metrekareye 25 kilogram yağış düştüğünü belirtirken, bu oranın son yılların yağış ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi.

Yetkililer kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarının da önemli oranda düştüğünü belirterek vatandaşların ve sürücülerin özellikle gece ve sabah saatlerinde yaşanabilecek şiddetli don ve buzlanma olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Çarşamba gününe kadar kar yağışının sürmesinin beklendiği Nevşehir'de, gündüz hava sıcaklıkları eksi 7 dereceye kadar düşerken, gece saatlerinde ise sıcaklığın eksi 15 dereceyi bulması bekleniyor. Çarşamba günü sona erecek olan kar yağışının ardından hafta sonuna kadar Nevşehir'de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Kar yağışı nedeniyle Nevşehir il genelinde 100 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Pazar gününden bu yana kapalı olan köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri ve Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma sürdürüyor. Köy yollarının yanı sıra Nevşehir'de ilçe ve şehirlerarası ulaşım da güçlükle sağlanıyor. Bazı ilçe otobüs seferleri iptal edilirken, Trafik Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri sürücülerin zincirsiz olarak ilçe merkezlerine gidişine ve
şehirlerarası yollara çıkmalarına izin vermiyor. Gece ve sabah saatlerinde karayollarında yoğun buzlanmanın yaşandığı il merkezinde son 24 saat içerisinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Nevşehir'de 3 günden beri etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ile araç yoğunluğunun yaşandığı ana arterler başta olmak üzere kentin farklı merkezlerinde karla mücadele çalışmaları yapan Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca yoğun kar yağışı altında çalışmaya devam etti. Ana arterler başta olmak üzere mahalle ve sokaklarda sabahın erken saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden karla mücadele çalışmalarına katılan işçilere Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen sürpriz yaparak baklava ikram etti.

Bu arada yoğun kar yağışı nedeniyle Nevşehir'de, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim 2 gündür sürdürülemiyor. Tatili fırsat bilen çocuklar ise soluğu park ve bahçelerde aldı. Gün boyunca kartopu oynayarak eğlenen çocuklar, karın keyfini çıkarıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doganay ucar IP: 88.224.125.xxx Tarih : 24.02.2008 21:35:30

kusura bakmayın ama nevşehir belediyesi gece geç saatlere kadar karla mücadele etmiş .hiç bir alakası yok sadece ana arterler güzel mahalle aralarıında araçların altı yol üzerindeki kara değiyor ve araç askıda kalıyoo varmı böyle kent varmı böyle şehir belediye göz önünü temizliyor diğer yollar berbat yaa.BEN BU YAZIYI UTANARAK YAZIYORUM.nevşehirli olarak.