3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

2 bin kişilik yağmur duası

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasında düzenlenen Yağmur Duası, binlerce kasaba halkının katılımıyla gerçekleşti.

Kaymaklı Belediyesi ve Din görevlileri işbirliği ile düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, din görevlileri, kasaba halkı ve civar köylerden yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Öğle namazı sonrası başlayan programda Kaymaklı kasabası ve çevre köylerde görev yapan din görevlileri ve köy halkı tarafından onlarca Hatm-i Şerifler okundu. Daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk Kaymaklı Yeni Camiinde “Yağmur Duası ve Samimiyet” konuları hakkında cemaate bilgiler verdi.

Müftü Öztürk; “Dileriz ki, bu merasim, Allah’ın sayısız nimetlerine hususen yağmur yağdırma nimetine şükür ifadesi olsun. Birlik ve beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimizin devamına, bolluk ve berekete vesile olsun. Bu organizeyi hazırlayan emeği geçen, hizmet eden ve davete icabet edenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel alışkanlıkların devamını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Kaymaklı Bekirağa cami önünde bir araya gelinerek, Din görevlileri ve köy halkı tarafından okunan yüzlerce Hatm-i Şerif ve Yasin-i Şeriflerin duası ve “Yağmur ve Şükür Duası” için eller sema’ya açıldı. Yağmurlu ve bereketli bir yıl geçirilmesi için İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dua yapıldı.

Bu yıl kasabada ilki gerçekleştirilen yağmur duasında 2 büyükbaş hayvan kurban edilirken, öğle yemeği için 600kg. et, 100kg. bulgurdan oluşan etli pilav ve üzüm hoşafı ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2012 Perşembe 16:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?