4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

20 yıl sonra tekrar gözlerine kavuştu

Nevşehir'de 20 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlıktan sonra görme yeteneğini kaybeden Rukiye Geçit (75), başarılı bir ameliyatla yeniden gözlerini dünyaya açtı.

Avanos ilçesine bağlı Altıpınar köyünde oturan Rukiye Geçit, 20 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlığın devamında her iki gözde oluşan hipertansiyon ve buna bağlı olarak göz içi kanamaları sorunu nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Rukiye nine, geçirdiği ameliyat sonrası yeniden görmeye başladı.

Bugüne dek, kızı Zeliha Özüberk'in refakatinde, Ankara, İstanbul ve Kayseri'deki çok sayıda sağlık kuruluşu ve uzmana başvurduğunu söyleyen Geçit, 20 yıl sonra yeniden görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yaşlı kadını ameliyat eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar Gülen de iki hafta önce kendilerine başvuran Geçit için yaptıkları tetkikler sonucunda ameliyat kararı verdiklerini söyledi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyatın ardından Geçit'in iki gözünün de yeniden görmeye başladığını kaydeden Gülen, şu bilgileri verdi:

“Hastamızın, yıllar önce meydana gelmiş göz hipertansiyonu ve kanama sorunu nedeniyle beynine ışık ve görüntü aktarımını sağlayan sinir uçları hasar görmüştü. İlk olarak özel bir operasyonla iki gözde genel temizlik yaptık. Aynı anda gözdeki kataraktları da aldık. Bu sayede sinir uç bölgesi tamamen temizlenmiş oldu. Her iki gözü birer haftayla operasyona aldık daha sonra da rehavet bitiminde ise tek tek açtığımız gözler ışık yeteneğini tekrar kazandı.”

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 15:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?