4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

200 bin fidan toprakla buluştu

Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce 2009 yılı başında başlatılan 'Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında bugüne kadar yaklaşık 200 bin fidan dikildi. Hedefin ise yıl sonuna kadar il genelinde 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması olduğu bildirildi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, müdürlük olarak erozyonun önlenmesi ve ağaçlandırma konusunda yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi.

Yapılan planlama çerçevesinde şu anda Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar beldesi ve Avanos ilçesine bağlı Topaklı beldesinde orman alanı rehabilitasyonu ve yeni orman alanı oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bircan, bu çalışmaların tamamlanması ile yıl sonunda Nevşehir'e 7 bin dönüm yeni orman sahası kazandıracaklarını ifade etti.

Bircan, "Şu anda Acıgöl ilçemize bağlı Karapınar beldesinde bununla ilgili bir program yürütüyoruz. Yıllarca tahrip olmuş, yalnızca birkaç meşe türleri ile az sayıda ardıç kalmış olan bu beldedeki orman sahasını hummalı bir çalışma ile daha verimli hale getirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte ilimizde yaklaşık 7 bin dönüme yakın bir arazi yeniden kazanılmış olacak. Gülşehir ilçesinde bulunan Hırkadağı'nda zaten bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla yaklaşık 10 bin dönüm bir araziyi ağaçlandırdık. Erozyonla ilgili tedbirlerimizi aldık. Bu sene ilk kez Avanos ilçesine bağlı Topaklı beldesinde de bir çalışma başlattık. Orada da yaklaşık bin 500 dönümlük bir araziye sonbaharda fidanlarını dikerek şehrimize yeni bir orman alanı kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.

Müdürlük olarak kısıtlı personel sayısına rağmen özverili bir çalışma örneği gösterdiklerini belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, ağaçlandırma çalışmalarına vatandaşların ve diğer kurumlarında destek olmasını beklediklerini vurguladı.

Hem ağaçlandırma hem de erozyonla mücadele konusunda her vatandaşın kendisini sorumlu hissetmesi gerektiğini söyleyen Bircan, "Şu anda ağaçlandırma ve erozyon kontrolü ile şubemizde sadece yeni başlamış bir orman mühendisi var. Bu çerçevede çok az bir personel ile mevcut olanaklarımızın çok üstüne çıkmak için azimle çalışıyoruz. Sadece Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve birkaç kurumun çalışması ile şehrimizdeki orman sahalarını arttırmamız, erozyonla ilgili mücadele etmek mümkün değil. Bu vatandaşların ve diğer kurumlarında katkılarıyla çok iyi bir noktaya gidilebilir. Bütün vatandaşlarımızın ağaçlandırma seferberliklerimize katılmalarını bekliyoruz. Bu bağış yoluyla da olabileceği gibi kendi imkanları ile orman sahalarında ve çevrelerinde fidan dikebilirler. Bunun örneklerini bazı kurumlarımız ile yaşadık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:45:57
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 13:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?