5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

2010'a, havada dansözle girdiler

Yabancı turistler için düzenlenen özel turda, gökyüzünde turistler dansöz eşliğinde yeni yılı kutladı.

Türkiye'nin peribacaları ve balon turları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da yeni yılı farklı bir ortamda karşılamak isteyenler için bir balon firması, balonda yılbaşı partisi düzenledi. Yabancı turistler için düzenlenen özel turda, gökyüzünde turistler dansöz eşliğinde yeni yılı kutladı.

Kapadokya Bölgesi'nin en büyük balon firması olan Anatolian Balloons tarafından yılbaşını gökyüzünde kutlamak isteyen turistler için özel yılbaşı uçuşu gerçekleştirildi. Alman turistlerin 450 euro karşılığında katıldıkları özel tur kapsamında hazırlanan balon gece Nevşehir'in Göreme beldesinden havalanarak 100 metre yüksekliğe ulaştı. Havanın karanlık olması nedeniyle halatlarla yere sabitlenen balon sepeti içerisinde turistleri oryantal Dolunay neşelendirdi. Sepet içerisinde kıvrak danslarıyla Alman turistleri eğlendiren oryantal Dolunay ile birlikte 2010 yılına giren turistler için ayrıca Balon Pilotu Alparslan Uluer tarafından şampanya da patlatıldı.

15 yıldır Kapadokya'da çeşitli eğlence merkezlerinde dans ettiğini ancak ilk kez balona bindiği için çok heyecanlandığını belirten oryantal Dolunay, "Hayatımda ilk defa balona binerek gökyüzünde dans ettim. Gerçekten çok heyecan vericiydi" dedi.

Balon Pilotu Alparslan Uluer ise, geçtiğimiz yıllarda da yılbaşı için özel turlar düzenlediklerini ancak hava muhalefeti nedeniyle ilk kez böyle bir turu gerçekleştirebildiklerini söyledi. Uluer, "Her zaman yerli ve yabancı turistlere sabah erken saatlerde Kapadokya Bölgesi'ni gökyüzünden gezdiriyoruz. Yılbaşı için düzenlediğimiz bu parti bizim için de konuklarımız için de oldukça heyecanlı oldu" diye konuştu.

Partiye katılan Alman turistler Annelie Schulz ve Darinka Brandt da, Noel tatillerini geçirmek için geldikleri Türkiye'de çok farklı bir heyecan yaşadıklarını belirterek, "Bu yılbaşı gecesini ömrümüz boyunca unutmamız imkansız. Bizler için çok farklı bir deneyim oldu" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 10:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uluer IP: 88.254.67.xxx Tarih : 1.01.2010 23:13:25

 Halil uluer cenazelerini unutmuş galiba dansoz oynattıgına gore gıden gıdıyor gıttıgıyle kalıyor...