5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

21. Vergi Haftası kutlanıyor

21. VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR

Nevşehir Defterdarı Necdet Kavi beraberindeki bir heyet ile birlikte 21. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyarette yaptığı açıklamada, devletin her alanda ciddi gelişme ve kalkınma çalışmalarına yön vermek için verginin en önemli gelir kalemi olarak değerlendirildiğini belirterek, vergi bilincinin küçük yaşlardan itibaren eğitimle ele alınması gerektiğini söyledi.

Herkesin elde ettiği gelir nispetinde vergi vermesi gerektiğine inandığını vurgulayan Ünver, son yıllarda da hükümetin bu alanda etkin çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Devletin elde ettiği vergilerle ciddi alt ve üst yapı çalışmaları ortaya koyduğunu dile getiren Ünver, Türkiye'nin son yıllarda bir çok alanda kazandığı başarılarda toplanan vergilerin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Nevşehir Defterdarı Necdet Kavi'de bu yıl 21. si gerçekleştirilen Vergi Haftası kutlamalarının 28 Şubat tarihine kadar süreceğini belirterek, Defterdarlık tarafından toplumun her kesimine hitap edecek şekilde, çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.

Vergi Haftası kutlamalarındaki amacın sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, idare - mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesi olarak değerlendirildiğini kaydeden Kavi, bu hafta içerisinde yapılacak etkinliklerle vatandaşların özellikle vergi bilincine sahip olmaları ve alışverişlerde fiş alma alışkanlığı edinmelerinin sağlanmasına ilişkin bir dizi eğitim çalışması yapılacağını belirtti.

Nevşehir İl Defterdarı Kavi daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e çiçek sundu.

21. VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:33:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 13:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?