3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

23 Nisan'a coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

Burada gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından kutlama programına Gazi Stadı'nda devam edildi.Vatandaşların ve çocukların büyük ilgi gösterdikleri törenlerde, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, beraberinde Garnizon Komutanı Jan. Albay Esat Mahmut Apaydın ve Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte vatandaşların ve çocukların bayramlarını kutladı.

Nevşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde hep birlikte okunan İstiklal Marşı'nın ardından Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa konuştu. Fatsa, 19 Mayıs 1919'da başlayan milli kurtuluş mücadelesinin akışı içinde, 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan TBMM'nin, milli iradenin yegane temsilcisi olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, "Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönemin başladığı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı, milletimizin en büyük müessesesi olan TBMM'nin açıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 88. Yıldönümü, Ulu Önder Atatürk ve cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin hatırasına milletçe sevgi, saygı ve minnet duygularımızın bir ifadesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda bütün yurtta coşkuyla kutlanmaktadır" dedi.

Fatsa'nın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jan. Albay Esat Mahmut Apaydın ve Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verildi.

Törenlerde gerçekleştirilen resmi geçit törenin ardından Özel Kardelen Koleji öğrencileri tarafından, çeşitli dünya ülkelerinin dans gösterileri sergilendi.
Daha önce programda yapılacağı duyurulan Türk Halk Oyunları gösterisi ise, Hakkari'de şehit düşen Piyade Onbaşı Habip Özkaya'nın yapılacak cenaze töreni nedeniyle iptal edildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?