2
Mayıs
2024
Perşembe
NEVŞEHİR

23 Nisan'ı kutluyoruz

Nevşehir'deki törenler, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat'ın çelenk koyarak saygı duruşunda bulunması ve ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Törenlere daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yanındaki 2 nolu çim sahada devam edildi.

İlkokul 2. Sınıf öğrencileri 8 yaşındaki Yağız Arda Güney ve Pelin Damla Şahiner'in sunuculuk yaptığı kutlamalar; Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Hasan Ünver çocukların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

Törenlerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, 23 Nisan 1920'nin zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli onurun, diriliş günü olduğunu belirtti.

Kutlamalarda Nevşehir'deki çeşitli ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşturulan halk oyunları ve jimnastik gösterisi ilgiyle izlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerinde daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Nevşehir At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda (JAKEM) yetiştirilen Almanya ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi beğeni topladı.

Öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin şiirler okumasının ardından Nevşehir'deki çeşitli sportif etkinliklerde dereceye giden öğrenci ve okullara ödülleri, Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle verildi.

Program sonrasında öğrencilere elma şekeri ve Türk Bayrakları dağıtıldı. Öğrenciler ve töreni izlemeye gelen minikler, programda çok eğlendiklerini, özellikle de jimnastik hareketleri ile eğitimli köpeklerin gösterisini beğendiklerini dile getirdi

CHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı 14:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?