5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

240 gebe düve dağıtıldı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesinde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 240 baş Simental ırkı gebe düve dağıtıldı.

Gebe düve dağıtımına; Derinkuyu İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Derinkuyu'nun Suvermez Belde Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Derinkuyu İlçe Müdürü Vedat Kaya, birlik başkanları, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı konuşmasında; 2005 yılında kurulan S.S. Suvermez Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yatırım programına alındığını söyledi.

Üreticilere dağıtılan gebe düvelere belirtilen standartlarda bakım yaparak beklenen verimini alabilecekleri yönünde tavsiyelerde bulunan Yılmaz, hayvancılık desteklenmesi yönünde çalışmaların bundan sonra da sürmesinin amaçlandığını ifade etti.

Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca'da çiftçilere hayırlı olsun temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra teknik personeller tarafından hayvanların bölgeye nakli ve adaptasyonu, bakım ve besleme yöntemleri hakkında gerekli teknik bilgiler verildi. Ardından daha önce kuraları çekilen hayvanlar, kulak küpelerine bakılarak, ultrason yöntemiyle gebelik muayenesi yapılıp üreticilere teslim edildi.
 

...
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2013 Cumartesi 18:25:59
Güncelleme :6 Kasım 2013 Çarşamba 17:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?