4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

27 zanlı adliyeye sevk edildi

Nevşehir'de engelli çocuklar üzerinden devletten yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç sağlanarak nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yapıldığı suçlaması ile Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzere Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir'in yanı sıra Ankara, Kayseri, Kırıkkale ve Muğla'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 27 zanlı daha bugün adliyeye sevk edildi.

Nevşehir'de bu sabah saatlerinden itibaren Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilen ve aralarında rehabilitasyon merkezinin sahip, yönetici, öğretmen ve çalışanlarıyla Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir şube müdürü ve bir memurun da bulunduğu 27 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında Nevşehir Adliye Sarayı'na getirildi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili çok sayıda evrak ve dokümanı da Adliye Sarayı'na taşıdı. Zanlıların mahkeme işlemlerinin bu gece geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Daha önce operasyon çerçevesinde yakalanarak adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 4'ü tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiş, 11 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?