5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

270 yıllık bonsai Kapadokya'da

270 YILLIK BONSAİ AĞACI KAPADOKYA'DA

Japonya'nın dünyaca ünlü Bonsai (Bonzai) ağacı, Japonya'da düzenlenen bir açık artırmada işadamı Mahmut Uluer tarafından satın alınarak Kapadokya'ya getirildi.

Bir iş seyahati için Japonya'da bulunan Uluer Group'a bağlı Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Uluer, babası Halil Uluer için Japon TV ve gazetelerinden gördüğü 270 yıllık Bonsai ağacını açık artırmayla satın aldı.

Japonya'dan bir firma aracılığıyla ağaç konusunda uzman bir ekip tarafından özel donanımlı konteyner ile Kapadokya'ya getirilen 270 yıllık Bonsai ağacı, Anatolian Balloons firması tarafından oluşturulan bahçeye dikildi. Tarihi ağaca ilk suyunu ise Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan verdi.

Oğlu Mahmut Uluer tarafından satın alınan 270 yıllık Bonsai ağacının bölgeye gelen Japon turistleri de oldukça memnun edeceğini belirten Uluer Group Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, "Japonya'ya giden oğlumun bir hediye ile döneceğini biliyordum ama böylesine farklı bir hediye beni doğrusu çok şaşırttı. İnanıyorum ki özel olarak oluşturduğumuz bahçemize Bonsai ağacı daha farklı bir güzellik kazandıracaktır. Özellikle Kapadokya bölgesini yoğunlukla ziyaret eden Japon misafirlerimizin bundan büyük bir

sevinç duyacaklarına inanıyorum" dedi.

270 YILLIK BONSAİ AĞACI KAPADOKYA'DA
270 YILLIK BONSAİ AĞACI KAPADOKYA'DA
270 YILLIK BONSAİ AĞACI KAPADOKYA'DA
270 YILLIK BONSAİ AĞACI KAPADOKYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 14:30:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 14:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?