4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

280 sporcunun yarışı sürüyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 22 kulüpten 280 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Nevşehir Bisiklet Yol Yarışları devam ediyor.
Nevşehir-Niğde karayolu parkurunda gerçekleştirilen büyük erkekler yol yarışlarının ardından bugün de 60 kilometrelik parkurda yıldız erkekler, büyük bayanlar ve genç bayanlar yol yarışları gerçekleştirildi. Startı Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintamur tarafından verilen yıldız erkekler yol yarışını 01.35.14'lük derecesi ile Konya İl Özel İdare Spor Kulübü'nden Hüseyin Sarıoğlu elde ederken, aynı derece ile Sivas Gençlik Spor Kulübü sporcusu Turan Özdemir ikinci ve 01.35.27'lik derecesi ile de Konya Meraş T. Meram sporcusu İlhan Çelik üçüncü oldu.

Yarışları izlemek üzere Nevşehir'e gelen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Nevşehir ve Kapadokya'nın gerek yol yarışları gerekse de dağ bisikleti yarışları için Türkiye'nin en iyi parkurlarına sahip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz 2007 yılında bölgede düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın ardından bölgenin ileriki yıllarda uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Müftüoğlu, "Nevşehir ve Kapadokya bisiklet sporu için çok önemli bir merkez. Bizde federasyon olarak geçtiğimiz yıllarda ilk uluslararası büyük yarışımızı Kapadokya'da yaptık. Yol yarışları ile ilgili burada çok güzel parkurlar var. Önümüzdeki dönemlerde bu bölgede uluslararası şampiyonalar düzenlemek için hazırlıklarımız var. Burası turizm açısından Türkiye için son derece önemli ve turizmin yanında bu bölgenin artık bisiklet sporu ile de anılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak son yıllarda Türkiye'de bu spor branşının gelişimi için büyük çaba gösterdiklerini ve önümüzdeki yıllar için önemli projelerinin bulunduğunu kaydeden Emin Müftüoğlu, "Bisiklet sporunda bizim göreve geldiğimiz 4 yıl öncesinden bu yana çok fark var. En önemlisi bizim yönetimimizde tam 32 yıl sonra Türkiye Olimpiyatlara katıldı. Bu bizim için tabi ki yeterli değil, çünkü önümüzde yapacak çok iş var. Mutlaka Türkiye'de bir bisiklet pisti yapılması gerekiyor. Bunun için çaba harcayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?