3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

30 öğrenci bisküviden zehirlendi

NEVŞEHİR’in Derinkuyu İlçesi'ne bağlı Doğala Köyü İlköğretim Okulu’nda, okul hizmetlisi. Zeki Toprak'ın dağıttığı bisküviden yedikleri ileri sürülen 30 öğrenci zehirlendi.

Doğala Köy İlköğretim Okulu’nda bir grup öğrenciye, iddiaya göre teneffüs sırasında okul hizmetlisi Zeki Toprak bisküvi dağıttı. Bisküvileri yiyen öğrencilerden 30’u, bir süre sonra bulantı, karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Derinkuyu Sağlık Ocağı’na kaldırıldı.

İlk muayene sonrası durumları ciddi olan 4 öğrenci Nevşehir Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilirken, tedavileri tamamlanan diğer öğrenciler taburcu edildi. Nevşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve yaşları 8- 12 arasında değişen öğrenciler, hizmetli Zeki Toprak'ın teneffüs sırasında kendilerine bisküvi dağıttığını, bunları yedikten sonra fenalaştıklarını ileri sürdü. 4 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Derinkuyu Kaymakamı Murat Duru, hizmetli Zeki Toprak hakkında soruşturma açtıklarını, belediye ekiplerinin de bakkala bozuk gıda sattığı gerekçesiyle bin YTL ceza kestiğini söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 16:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğala köyü Muhtarı Recep damgacı IP: 88.227.196.xxx Tarih : 20.05.2008 19:17:02

sayın kent haber sipikeri hastanedeki hasta ve kendini anlatamayan çocuklardan eksik bilgi alarak yorum yapmıştır. ben köy muhtarı: Recep DAMGACI olarak sormak isterim aceba adı zikredilen Zeki TOPRAKCI anılan büsküvileri kendisimi imal etmiş yoksa köydeki çocuk annelerimi imal etmiş ve köydeki bakkalmı imal etmiş ve zeki toprakcı kendi kafasından keyfiyet üzeremi dagıtmış büsküvileri. okul müdürü nün emriyle dagıtılan büsküviler hangi imalatçı firmaya ait ve hangi toptancı tarafından bakkallara satımıştır. tabiki bu devirde güçlü her zaman işin biliyor yapılan hatalar gariban bakkalar üzerine kalıyor neden güçlünün üzerine gidilmeyor. çünkü onların ağa babaları vardır. sitokçu toptancıların hiçmi günahı yoktur son kullanma tarihi geçmiş ürünlerl ücra koyuk köşede denetimden yoksun market ve bakkallara iteleyip insan saglıgını hiç e sayanların yanına bırkılmamalıdır. gıda denetimi adı altında bir kurum vardır neden toptancıların depo ve hangarlarında inceleme yapmayorlar . habere göre Zeki TOPRAKCIhakkında soruşturma açılmasında şahsen ben rahatsız oluyorum soruşturmanın tabana garibana degilde tepedeki imalatçı firmaya ve toptancı ya açılması gerekli oldugunu düşünüyorum. lütfen başımızı ellerimizin arasına alarak dogruyu düşünelim. sayın muhabirlerede sesleniyorum haberi lütfen kaynagından alalım masrafsız haber kişi ve kurumları zedeler ve muhabirlik mesleginide lekeler. sözün özü haber kaynagından alınır halka dogru bilgi sunulur.