4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

31 yılda tamamlanabildi!

31 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN HASTANE HİZMETE GİRİYOR

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 1978 yılında temeli eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarından Hilmi İşgüzar tarafından atılan ve 39 milyon dolar harcama yapılarak 1986 yılında tamamlanan, ancak bir türlü hizmete açılamayan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde geçen yıl başlatılan modernleştirme çalışmaları tamamlandı. Merkezin 2010 yılı başında hizmete açılması bekleniyor.

Türkiye'nin en önemli kaplıca merkezlerinden biri olan Kozaklı ilçesinde, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar tarafından temeli atılan ve 1978 yılında inşaat çalışmalarına başlatılan 216 yatak kapasiteli Kozaklı Hidro Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 39 milyon dolar harcama yapılarak 1986 yılında hizmete hazır hale getirildi. İçerisinde 7 bin kişinin yaşadığı Kozaklı'nın tüm elektrik trafo gücünü karşılayabilecek şekilde elektrik ağının oluşturulduğu dev elektrik santral binası, çalışanlarına yönelik olarak lojmanlar, o dönemde sadece zengin işadamlarının evlerinde bulunan jakuzi gibi döneminin fizik tedavi ve rehabilitasyonun en modern manada yapılabildiği Türkiye'nin ilk merkezi konumunda dizayn edilen bina, yaşanan bazı siyasi polemiklerin kurbanı oldu ve hizmete açılamadı.

Açıklamalarda bulunan Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Kozaklı ilçesinin de ekonomik manada gelişmişliğine önemli ivmeler kazandıracak olan merkezde, 1986 yılından sonra ciddi bir sahipsizlik yaşadığını belirterek, merkezin içerisindeki birçok araç ve gerecin Gaziantep'ten, Adana'ya kadar birçok kentteki SSK'ya ait hastanelere götürüldüğünü söyledi. O dönemlerde gerekli koruma olmadığı için muslukların bile hırsızlar tarafından çalındığını öğrendiklerini dile getiren Çelik, söz konusu merkez ile ilgili olarak 1990'lı yılların ortalarından itibaren, ulusal medyada yapılan haberler sonrasında 1999 yıllarında bekçi marifetiyle korunabildiğini ifade etti. Yaşanan bu gelişmelere Kozaklılı vatandaşların üzülmesine karşın, siyasi manada etkin bir misyonun ortaya konulamaması nedeniyle merkezin adeta güvercinlerin konakladığı bir merkez görünümüne kavuştuğunu dile getiren Çelik, "Tüm sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasından sonra Nevşehir milletvekillerimizle konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a aktardık. 2007 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı bu merkezin yeni baştan onarımına ilişkin olarak 8 milyon 800 bin TL kaynak aktardı. Şu anda da Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nin ek bir bölümü olarak hizmete hazır hale getirildi. Sağlık Bakanlığı bu tesiste kullanılmak üzere 2 milyon TL'yi aşkın araç ve gereç alımı için ödenek çıkarttı ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek bir ihale ile merkezde kullanılacak tıbbi araç ve gerecinde satın alınması sağlanacak. Bu ekipmanların gerekli montaj işlemlerinin ardından Türkiye'nin en önemli fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini Kozaklı ilçesine kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. İnanıyorum ki merkezimiz 2010 yılı başından itibaren hizmete kazandırılır" dedi.

31 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN HASTANE HİZMETE GİRİYOR
31 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN HASTANE HİZMETE GİRİYOR
31 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN HASTANE HİZMETE GİRİYOR
31 YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN HASTANE HİZMETE GİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 10:53:00
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 12:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?