4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

39 milyon harcandı 21 yıldır açılmadı

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, 39 milyon dolar harcanarak yapımı 1987 yılında tamamlanan ve 21 yıldır açılmayı bekleyen hastane binasında mutlu sona yaklaşıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hastane binasında yürütülen bakım ve onarım çalışması yıl sonunda tamamlanacak.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 1987 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) tarafından 39 milyon dolar harcanarak yapımı tamamlanan ancak açılışı bir türlü yapılamayan Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Kür Merkezi'nin, Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete açılması için bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar tarafından temeli 1979 yılında atılan Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Kür Merkezi, yapımı tamamlandıktan sonra aradan geçen 21 yıllık sürede açılmadı.

Ardından geçen zaman nedeniyle viraneye dönen binanın hizmete kazandırılması için kolları sıvayan Sağlık Bakanlığı, 7 milyon YTL harcayarak bakım ve onarım çalışması yapıyor. Türkiye'nin en büyük Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Kür Merkezi olma özelliğini taşıyan merkezin kapasitesi 216 oda, 400 yatak, 16 lojman, yüzme havuzları, 12 asansör ve 100 bin nüfuslu bir merkeze yetebilecek elektrik trafosu olmasına karşın, bugün bazı bölümleri yıkılarak yeniden yapılıyor.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, AK Parti Nevşehir milletvekillerinin de yoğun gayretleri sonucu Sağlık Bakanlığı'nın Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Kür Merkezi'ni kısa sürede hizmete kazandırmayı hedeflediğini ve bu konuda son 4 yıldır ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Çelik, merkezin hizmete açılmasıyla ilçelerinin kaderini değiştireceğini söyledi. Bakım ve onarım çalışmalarının 2008 yılı sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Çelik, "Büyük bir hızla onarım devam ediyor. Bunun için yaklaşık 7 milyon YTL ödenek ayrıldı. Bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra inşallah Sağlık Bakanlığı bu tesisi hizmete açacak. Bu tesisin bizim ilçemiz açısından önemi büyük. İlçemizdeki termal turizmin, eğlence ve dinlenme boyutu şu anda ağırlıkta. Henüz sağlıkla ilgili boyutunu ilçemizde yerleştiremedik. Bu hastanenin hizmete açılması ile birlikte, 3 gün olan ortalama geceleme sayısında 7 günü yakalayacağımızı umuyoruz. İlçemizdeki konaklama tesislerinin doluluk oranı bu hastane ile birlikte çok üst düzeye çıkacak. Yapılan ihaleye göre bakım ve onarım çalışmaları Temmuz 2008'de başlayacaktı. Fakat güçlendirmeyle ilgili ilave bir inşaat söz konusu oldu. Bu sebeple yaklaşık 2 ay gibi bir zaman kaybı yaşandı. Bunun tamamlanmasıyla sanırım yıl sonunda merkezimiz hizmete hazır hale gelecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 17:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?