6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

4 bin 130 aileye kömür yardımı

Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, fakir ve dar gelirli 4 bin 130 aileye kömür yardımında bulunulacağı bildirildi.
Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Güneş, yaptığı açıklamada, fakir ve dar gelirli ailelere yönelik vakıf olarak yaptıkları yardımın devam ettiğini belirtti.

Maddi durumu yeterli olmayan ailelere yaptıkları gıda, giyim ve maddi yardımların yanı sıra bu aileler için her yıl kömür yardımının da gerçekleştirildiğini ifade eden Güneş, bu kapsamda bu yıl 4 bin 130 aileye birer ton kömür yardımında bulunacaklarını söyledi.

Kömür yardımından faydalanmak isteyen dar gelirli ailelerin başvurularını Vakıf Müdürlüğüne yapmaları gerektiğini hatırlatan Mehmet Güneş, başvuruların değerlendirilmesinin ardından kömür dağıtımına Ağustos ayı içinde başlayacaklarını ve dağıtımın Ramazan ayı öncesinde tamamlanacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 11:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAPTAN__50 IP: 88.232.88.xxx Tarih : 19.08.2007 22:34:07
İKİ FARKLI AİLE TABLOSU: -NE YAZIKKI DEVLETI IDARE EDENLER KENDI ONLERINI GÖREMEZ HALE GELMIŞLER.BAKARMISINIZ FAKIR FUKARAYA KOMUR DAĞITANLARA;AİLE EŞİ VEFAAT ETTİĞİ İÇİN DUL,İKİ ERKEK ÇOCUĞU YANINDA VE BIRISI MAAŞLI OLARAK ÇALIŞIYOR DIĞERIDE SADECE KÖYDEKI ARAZILERINI EKSE ÇOĞUNDAN ZENGIN,EKİYORDA,İŞİN ENTERASAN YANI İSE BU AİLE MUHTARIN AKRABASI İÇTİKLERİ SİGARALAR KALITELI,BUYUKBAŞ HAYVANLARI,TRAKTÖRLERI VE İŞLEMEYE HAZIR ARAZILERI VAR.YANİ BUNLAR FAKIR VE DEVLET GİDERİ BUTÇE ZARARI GÖSTERILSIN DIYE BU AİLEYE YARDIMDA BULUNUYOR.YETİMİN HAKKI NEREDE YENIYOR? -AİLE HER SABAH İKİ İNEĞİNDEN ALDIĞI 6 KILO SUTU PİŞİRİP YOĞURT YAPIYOR VE SEMT PAZARINDA SATMAYA GIDIYOR. ALDIĞI PARASIYLA BAĞKURA OLAN AYLIK 250 YTL AYDATINI ÖDEMEYE ÇALIŞIYOR.VE BU AİLE DE TEZEK YAKIYOR. EN ELİM OLANIDA BU TABLODA YÜCE ÖNDERİN DEDİĞİ GİBİ; Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSIN ALLAH...