4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

5 kişide domuz gribi şüphesi!

NEVŞEHİR'DE DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, domuz gribi şüphesi ile 5 kişinin hastanede tedavi altına alındığını belirterek, halkın hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına uymalarını istedi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, domuz gribi vakasına karşı il genelinde gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Hastalığa karşı özellikle yatılı okullar ve toplu yaşam alanlarında kümelenmeler olduğunda, vaka sayısının yüzde 10'un üzerine çıktığını ve buralara sağlık ekipleri gönderdiklerini ifade eden Hasan Yılmaz, şu ana kadar bununla ilgili ciddi bir vakaya rastlanmadığını kaydetti.

Çevre illerde ve bazı ilçelerde olduğu gibi il merkezinde okulların tatil edilmesini gerektirecek oranda bir grip salgınına rastlanmadığını vurgulayan Yılmaz, vatandaşları hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Hasan Yılmaz, "Korunma ve hastalığın bulaşmasına karşı alınacak önlemleri önemsiyor ve bunları sürekli vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu salgın atlatılıncaya kadar tokalaşma ve öpüşmeden kaçınmalarını, el hijyenlerine dikkat etmelerini, öksürürken ağzını mendille kapatılmalı. Bunun yanı sıra gün içerisinde evlerde ve işyerlerinde tuvaletler, masa üzerleri, kapı kolları çamaşır suyu ile yıkayıp dezenfekte etmeliler. Bunun yanında okul, pansiyon gibi toplu yaşam yerleri belli aralıklarla havalandırılmalı. Bunlara uyulduğu müddetçe hastalığın yayılması azalacaktır. Şu anda bu hastalık şüphesi ile hastanemizde yatan 5 hastamız var. Genel durumları gayet iyi ve sıkıntı olacaklarını zannetmiyoruz" dedi.

Nevşehir'de şu anda domuz gribi şüphesi ile 5 kişinin İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü belirten Hasan Yılmaz, bu kişilerin test sonuçlarının henüz belli olmadığını söyledi.

Geçmeyen yüksek ateş, grip ve bulantı şikayetleri bulunan kişilerin sağlık kuruluşlarına başvurmalarını da isteyen Yılmaz, "Hastanelerimiz de bütün önlemleri almış durumdayız. İnsanlarımız hastalıktan korkmasınlar. Bu hastalık genelde çok ufak belirtilerle geçiyor. Şu an il genelinde pozitif olarak bu hastalığı geçirmiş birçok insan vardır ve hastalıklarının farkına bile varmamışlardır. O nedenle bu hastalık insanlarda korku uyandırmasın. Yalnız sürekli söylediğimiz gibi; 38 derece üzerinde ateş, grip belirtileri, 3 gün ateşin sürmesi, solunum güçlüğü ve geçmeyen kusma olduğu anda bize lütfen başvursunlar. Bizler bu durumdaki hastaları hastanemize yatırarak takibe alıyoruz. Bu vakalarda yüzde 80-90 iyileşme oluyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 14:07:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 14:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?