4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

57 bin öğrenci karne aldı

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde karne dağıtım törenine katılan Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker, karnesinde zayıf notları bulunan öğrencilere ailelerin destek olmasını istedi.

Eğitim-Öğretimin yarıyıl tatil olması sebebiyle Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kaymaklı İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Ruhi Paker, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, il genelinde ilköğretim ve lise dengi okullarda eğitim gören 57 bin 600 öğrencinin ve bu okullarda görev yapan 4 bin öğretmenin yarıyıl tatiline girdiğini belirterek, öğretmen ve öğrencilere mutlu ve huzurlu bir tatil dönemi diledi.

Nevşehir'in son yıllarda Türkiye'nin eğitim alanında en başarılı illeri arasında yer aldığını ve her geçen yıl başarı grafiğini yükselttiğini belirten Fatsa, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin bu konuda büyük faydası olduğunu vurguladı. Fatsa, "Karne tatilinin sağlıklı ve huzurlu geçmesini diliyorum. Karnelerde sadece derslerinizin sonuçlarını göreceksiniz. Asla bu karneler sizi ümitsizliğe itmemeli. Özellikle karnesinde kırık not olan öğrenciler, bunu başaracağına inanmalı. Yeni bir yol haritası çizerek öğretmenleriyle ve anne babalarıyla birlikte durum değerlendirmesi yaparak, bu tatili huzur içerisinde geçirmesi gerekiyor. Veliler, çocuklarınızın sadece belli derslerdeki başarısızlıklarını dikkate alarak onları değerlendirmeyin. Onları bir bütün olarak değerlendirin. Başarılı oldukları yönleri görün ve destekleyin. Çocuklarımız gönül huzuru içerisinde tatillerini geçirsinler. Eksiklikleri bir daha gözden geçirsinler. Onlara fırsat verildiği zaman bütün çocuklarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye'de ilk 5 il arasında yer almaktayız. Bu bizim öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin başarısını gösteriyor. Bütün kurum ve kuruluşların desteğini alıyoruz. Nevşehir'de eğitim ve öğretimin kalitesi artarak daha da ileriye doğru gidiyor" dedi.

Vali Vekili Ruhi Paker ise hem öğrencilere hem de velilere tavsiyelerde bulundu. Karnesinde zayıf not bulunan öğrencilerin çok fazla üzülmeyerek, öğretmenleri ve velileri ile işbirliğinde zayıf notlarını düzeltmek için çaba göstermeleri gerektiğini ifade eden Paker, "Öğrencilerimiz kısa da olsa bir tatil dönemine başlıyor. Öğrencilerimizin karneleri onlara aslında bir şeyler anlatıyor. O karneler iyide olsa kötü de olsa özellikle kırık not olan öğrencilerimizi ve ailelerimizi üzmemeli. Karneler bir değerlendirmedir. Öğrencilerimiz ailelerinin yardımıyla o eksikliği giderebilirler. Anne ve babanın bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Çocuklarını üzmeden onları anlayarak, onların varsa eksikliklerini tamamlamak için okul idaresiyle de iş birliği yaparak, çocuklarının geleceğine yön vermeleri gerekir. Bu tatil, döneminde çocuklarımız çok iyi değerlendirmeleri gerekir. Aileler çocuklarının iyi dinlenmesini, iyi vakit geçirmesini ve 2. döneme çok iyi bir şekilde hazırlanmalarını sağlamaları gerekir. Çocuklarımızda bu konuda kendi kendilerini değerlendirmeleri, karnesinde kırık notu olan varsa onları nasıl düzeltebileceğini ve o eksiklikleri nasıl tamamlayabileceğini değerlendirmeleri gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sınıf birincilerine karneleri, Vali Vekili Ruhi Paker tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?