3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

58 bin 500 öğrenci karne aldı

Nevşehir'de 13 Anaokulu, 161 İlköğretim Okulu ve 48 Orta Öğretim Okulunda 58 bin 500 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş öğrencilere iyi bir tatil dönemi geçirmeleri temennisinde bulunurken velilerden ise çocuklarına destek olmalarını istedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 2011-2012 eğitim öğretim dönemi birinci yarıyıl tatili nedeniyle Ersular İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı.

Burada konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, eğitim ve öğretim alanında Nevşehir'in son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde bulunduğunu ve Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer aldığını kaydetti. Fatsa, "Nevşehir eğitim ve öğretimde, Türkiye'de sadece kendisi ile yarışa girmiş olan bir il haline geldi. Burada emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum. Nevşehir'in standartlarını anlamak için biraz buraya dışardan gelenleri biraz da buradan dışarıya gidenleri dinlemek gerekiyor. Burada özellikle son yıllarda Okul-Aile Birliklerinin çok ciddi katkısı oldu. Teknolojik donanım olarak bakanlığımız büyük gayretler göstererek okullarımızı donatmaya çalışıyor ancak özellikle sınıflarımızda projeksiyon cihazı ve bilgisayar kullanımında Nevşehir şu anda Türkiye'nin en ileri illerinden birisi. Köy okullarımıza kadar bu imkanlar mevcut. Bunda okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz yanında velilerimizin çok büyük katkıları var." dedi.

Konuşmasında velilere de tavsiyelerde bulunan Harun Fatsa, "Öğrencilerimiz karnelerini aldı. Lütfen onları karnelerindeki notlara göre yargılamayın.Başarılı öğrencilerimiz olabilir, karnelerinde kırık not olan öğrencilerimiz olabilir ama bu dünyanın sonu değil.Çocuklarımız kırık notlarını düzeltmeyi başarabilirler, onlara imkan verin. Tatillerini yapsınlar, kitap okusunlar sizlerde onlarla sohbet ederek onları anlamaya çalışın. Lütfen onlara destek olun ve okullarla irtibatını kopartmayın. Öğretmenlerini ziyaret ederek çocuğunuzun durumunu öğrenin ve yardım isteyin. Öğrencilerimizin tatillerini lütfen zehir etmeyin. Onların hepsi başarabilecek nitelikte.Onları anlamaya çalışalım ve başarılarına ortak olalım." diye konuştu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, öğretmenlere ve öğrencilere iyi bir tatil dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu. Velilerden öğrencilerin karnelerinden dolayı onlara destek olmalarını isteyen Vali Savaş, özellikle karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilere velilerinin destek olarak onlara başarmaları için imkan tanımalarını istedi. Vali Savaş, "Tatiller enerji toplama ve kendilerini yenilemek için öğrencilerimiz için çok iyi bir fırsat.Başarılı geçtiğini düşündüğüm 1. eğitim yılının sonuna geldik. Çocuklarınıza destek olun ve onlara imkan sağlayın. Çocukların notlarının düşüklüğü nedeniyle onları eleştirmeyin.Daha iyisini yapabilmeleri için neler yapabileceğinizi düşünün. " dedi.

Konuşmaların ardından, sınıflarında dereceye giren öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini Vali Abdurrahman Savaş ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa dağıttı.

Vali Savaş ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Ersular İlköğretim Okulu'ndaki programın ardından zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördükleri Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Savaş burada da öğrencilere karnelerini dağıtarak çeşitli hediyeler verdi. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 18:56:14
Güncelleme :20 Ocak 2012 Cuma 19:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?