4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

59 bin 240 öğrenci karne aldı

NEVŞEHİR'DE 59 BİN 240 ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI

Nevşehir'de 2009-2010 eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne törenine katılan Vali Osman Aydın, velilerden karnelerinde zayıf notları bulunan öğrencilere destek olmalarını istedi.

Nevşehir'de 2009-2010 eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Nevşehir Valisi Osman Aydın, Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, 169 ilköğretim okulu, 47 ortaöğretim kurumu ve 7 anaokulunda öğrenim gören 59 bin 240 öğrencinin karnelerini alarak yaz tatiline girdiklerini söyledi. Geride bırakılan eğitim öğretim döneminin Nevşehir için oldukça başarılı geçtiğini vurgulayan Fatsa, " 2009-2010 eğitim öğretim yılının sonuna geldik ve iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz çok büyük emek verdiler, çaba gösterdiler. Bu çalışmaların neticesinde bazı öğrencilerimiz sınavlara girdiler ve sınav sonuçları kısa sürede açıklanacak. İlimizin bu sınavlarda başarılı olduğunu biliyoruz, öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını görecekler" dedi.

Karnelerini alan öğrencilere ve velilerine de tavsiyelerde bulunan Harun Fatsa, öğrencilerin tatillerini iyi değerlendirmelerini istedi. Velilerin bir yandan öğrencilere destek olurken diğer taraftan okulları ile sürekli işbirliği içerisinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Fatsa sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu karneler çocuklarımızın çalıştıklarının karşılığı. Karnelerde zayıf notlar olabilir, her öğrenci aynı derecede olmayabilir. Sevgili veliler; lütfen öğrencilerimizin karnelerini hoşgörü ile karşılayalım, onları bağrımıza basalım ve onlara destek olalım. Bundan sonraki dönemler için eksiklikleri varsa, rehber öğretmenlerimiz ile işbirliğinde bu eksiklikleri gidermeye çalışalım. Nevşehir'de 5 bin 850'si okul öncesi olmak üzere 59 bin 240 öğrencimiz karnelerini aldı. Yoruldular, çok gayret ettiler. Kendilerine iyi bir tatil diliyorum. Okullarımız ve Nevşehir'in başarıları hem öğrencilerimiz hem de velilerimizin gayret ve çabaları ile oluyor. Özellikle velilerimizden istediğimiz; okullar ile irtibatlarını kesmemeleri, okullarımıza sürekli destek olmaları. Velilerimizin olmadığı bir yerde bizim başarılı olmamız mümkün değil. Eğitim ve öğretimde başarılı bir il olan Nevşehir, inanıyorum ki velilerimizin desteği ile başarı çıtasını daha üst seviyelere çıkartacak. "

Daha sonra konuşan Vali Osman Aydın ise, karnelerini alan öğrencileri kutlayarak iyi bir tatil dönemi geçirmelerini diledi. Vali Aydın, "Öğrencilerimiz uzun bir yaz tatili dönemine giriyor. Ben öğrencilerimizin hepsine başarılar diliyorum. Tabi ki karnelerinde zayıf not olan öğrencilerimiz olacak. Zayıf not dünyanın sonu demek değildir. Öğrencilerimiz zayıf notlarını velileri ile birlikte yaz tatili süresince gözden geçirecekler ve zayıf derslerine daha fazla çalışacaklar. Bu konuda velilerimizin öğrencilere destek olması gerekiyor, öğrenciler tatilde hem eğlenecekler hem de zayıf notlarını değerlendirecekler. Eğitim ve öğretim alanında Nevşehir Türkiye'nin en başarılı illerinden birisi. Bu başarı velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başarısıdır. Bir okulda başarı elde etmek istiyorsak okul, veli ve öğrenci üçgenini iyi kurmamız ve bu üçgenin diyaloglarını üst seviyede tutmamız gerekiyor. Velilerimiz sürekli okul ve öğretmenlerle işbirliği içerisinde öğrencileriyle ilgilenmek mecburiyetinde. Nevşehir'de velilerimiz yeterli ilgileniyor ki başarıyı elde ediyoruz, bu yüzden velilerimizi tebrik ediyorum. Bu işbirliğinin bundan sonrada artarak devam etmesini temenni ediyorum. Unutmayalım ki; öğrenmeyen çocuk yoktur, öğretilmeyen çocuk vardır. Bazı çocuklar bir defa okumakla veya öğretmenini dinlemekle başarıyı elde edebilir, bazı yavrularımız ise bir kaç defa dinleyerek, okuyarak başarılı olabilir. Bıkmadan, usanmadan bu çocuklarımıza destek vermeliyiz" diye konuştu.

Vali Aydın konuşmasının ardından dereceye giren okul öğrencilerine karne ve başarı belgelerini verdi.

NEVŞEHİR'DE 59 BİN 240 ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI
NEVŞEHİR'DE 59 BİN 240 ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 11:44:05
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 13:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?