6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

59 yaşında İngilizce öğrendi

Nevşehir'de belediye ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan İngilizce kursuna katılan 59 yaşındaki ev hanımı Aysel Kırbıyık, kursu başarı ile bitirerek sertifika aldı. Kırbıyık'ın şimdiki hedefi ise Fransızca öğrenmek.


Nevşehir'in Uçhisar beldesinde, belediye ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan İngilizce kursuna katılan 59 yaşındaki ev hanımı Aysel Karabıyık, eğitimi başarıyla tamamladı. Sertifikasını Belediye Başkanı Mustafa Zuhal'in elinden alan 2 çocuk annesi Kırbıyık, 3 ay süre ile katıldığı kursa her gün büyük bir istek ile geldiğini ve yabancı dil öğrenmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımın yabancı dil bilmesine karşın ben bilmiyordum. Bu yönde kendimde bir eksiklik hissettim ve kursa katılmaya karar verdim. Ailem ve Başkanımız sürekli destek oldu. Sonuçta başardım. İleriki dönemde açılacak olan Fransızca kursuna da katılmayı istiyorum" dedi.


Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, beldelerinin Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Her sene binlerce yabancı turist beldemizi ziyaret ediyor. Her vatandaşımızın en az 1 yabancı dil bilmesini istiyoruz. Uçhisar'da aynı zamanda çok sayıda Fransız ve Alman vatandaş da yaşıyor. Bölgemiz Türkiye'nin dışa açılan bir penceresi. Her geçen yıl yabancı turistlerin bölgemize olan ilgisi artarak devam ediyor. Misafirlerimiz olarak gördüğümüz turistleri en iyi şekilde ağırlayabilmek için ev hanımlarımızın bile yabancı dil bilmesini istiyoruz. Bunun için bu tür kursları açmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Uçhisar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen İngilizce ve Aşçılık kurslarına 70 kişi katıldı. 3 ay süre ile devam eden kurslarda başarı gösteren 39 kursiyere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 15:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?