4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

856 şiir birincilik için yarıştı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Kapadokya Şiir Şöleni'nde yurt içinde ve yurt dışından 856 şiir yarıştı. Yarışmada Tekirdağ'dan Dr. İrfan Yılmaz 'Haberin Var Mı?' adlı şiiri birinci seçildi.

Merkezi Almanya'da bulunan Kapadokya Kültür Derneği ve Ürgüp FM tarafından düzenlenen ve Nevşehir Valiliği'nin de desteğiyle gerçekleştirilen Kapadokya 3. Şiir Şöleni Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirildi.

Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan şölene Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk, Ürgüp Belediye Başkanı Kasım Uğur, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda ve Azerbaycan'dan 100'e yakın şairin 856 şiir ile katıldığı şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu Zeynep Köşker'in yaptığı şölenin açılış konuşmasını yapan Ürgüp FM Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Paslanmaz, Türkiye'nin en önemli kültür ve turizm merkezi olan Kapadokya'da 3 yıldır Kapadokya Şiir Şöleni'ni düzenlediklerini hatırlatarak, "Radyo olarak yayıncılığın sadece şarkı, haber ve reklamdan ibaret olmadığını, şiirinde radyo yayıncılığının bir parçası olduğunu göstermek amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Bu gibi organizasyonlar daha önce Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılıyordu ve biz de bunu Kapadokya'da yapmak için yola çıktık. Kısıtlı imkanlarımıza karşın bu şölene ilgi gösteren tüm şairlerimize ve bize destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç ise, bugüne kadar ulusal düzeyde yapılan bu organizasyonun bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirildiğini belirterek, Kapadokya Kültür Derneği olarak buna benzer birçok organizasyona destek verdiklerini ve bu şekilde Türkiye'nin ve Kapadokya bölgesinin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu gibi kültürel etkinliklerin düzenlenmesinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin ise, Ürgüp FM ve Kapadokya Kültür Derneği yöneticilerine teşekkür etti. Vali Yardımcısı Keskin, "Böylesine önemli organizasyonların bundan sonraki yıllarda da devam etmesini diliyorum. Her yıl daha fazla şairin katıldığı bu şölenin ilerde daha geniş kapsamlı olacağı ve bölgenin tanıtımına da katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kapadokya Şiir Şöleni'nin yapılmasına katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Şölen kapsamında düzenlenen yarışmaya Tekirdağ'dan 'Haberin Var Mı?' adlı şiiri ile katılan Dr. İrfan Yılmaz birinci olurken, Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Ayşegül Korkmaz 'Er Selamı' adlı şiiri ile ikinci ve Kayseri'den Bülent Gündoğan ise 'Özge Bir Haykırış' adlı şiiri ile üçüncü oldu.

Eskişehir'den Sabri Dil, yine Eskişehir'den Nedim Uçar, Adana'dan Harika Ufuk, Karaman'dan İbrahim Şaşma, Almanya'dan Duran Tamer, Sakarya'dan Temel Ata ile Eskişehir'den İbrahim Sağır ise şiirleriyle yarışmada mansiyon kazandı. Yarışmanın öğrenci kategorisinde ise Ürgüp TESAN Anadolu Lisesi öğrencisi Tuba Nihal Avcı birinci olurken, yine aynı okuldan Fatma Uygun ikinci ve Özel Altınyıldız Koleji'nden Ezgi Özkan ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan en yaşlı şairler olan 85 yaşındaki Fatma Erke ve 92 yaşındaki Mehmet Sevgi'ye ise onur ödülü verildi. Dereceye girenlere ödülleri Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa tarafından verildi.
Ödül töreni sanatçı Tuncay Yalın tarafından verilen Türk Halk Müziği konseri ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 11:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?