4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

A Milli Takım Kapadokya'da

2010 Dünya Kupası Grup Eleme maçı için Kayseri'de kamp yapan A Milli Takım, bugün öğle saatlerinde peri bacalarıyla ünlü Nevşehir'in Kapodokya bölgesini gezdi.

A Milli Takım bugün öğle saatlerinde kamp yaptığı Kayserispor Tesisleri'nden milli takım otobüsüyle Kapodokya bölgesine doğru hareket etti. Milliler ilk olarak Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Üç Güzeller mevkiindeki peri bacalarını gezdiler. Burada 10 yaşındaki İlker Çapacı isimli çocuk Teknik Direktör Fatih Terim'e nazar boncuğu hediye etti.

Milli takım kafilesi daha sonra Göreme beldesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi'ne geldi. Açık Hava Müzesi'nde yerli ve yabancı turistler milli takıma büyük ilgi gösterirken özellikle milli futbolcu Nihat Kahveci İspanyol turistlerin ilgi odağı oldu. Turistler Nihat'la hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbirleriye yarıştı. Ardından Fatih Terim ve futbolcular açık hava müzesi içindeki kilise ve şapelleri gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. Futbolcular da bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mili Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Estonya maçı hazırlıklarının çok iyi gittiğini ifade ederek, Cuma gününe kadar netleşecek olan küçük sakatlıklarının olduğunu söyledi. Takımda sakat futbolcuların olduğunu dile getiren Terim, "İki, Gökhan'la beraber, Arda'nın durumu malum. Mevlüt'ü kadrodan çıkarttık. Arda son maçta bir tekme yemiş çok fazla bir sorunu olacağını zannetmiyorum. Sakatlar konusunda önümüzde karar vermemizi gereken birkaç konu var.Bunlardan bir tanesi Estonya maçında hafif sakatlığı bulunun oyuncuları oynatırsak, Bosna Hersek maçına tesir eder mi? Estonya maçında oynatmazsak, acaba Bosna Hersek maçında ilk yarım saat oynatabilir miyiz? Veya daha sonra bu sakatlıklar nükseder mi? Düşünüyoruz" dedi.

Her maçı önemli gördüklerini ifade eden Terim, "Bir sonraki maçı, oynayacağımız ilk maçı kazandıktan sonra düşünmek istiyoruz. O nedenle Estonya maçı bizim için çok önemli. Estonya maçını kazanamazsak, Bosna Hersek maçının bir önemi kalmaz. O nedenle Estonya maçına ideale yakın bir kadroyla çıkacağız. Doktorlarımızla en son Cuma günü tekrar konuşacağız. Eğer yüksek derecede sakatlığı risk taşıyan oyuncumuz varsa onu bundan sonraki maçımızı göz önüne alarak sakat futbolcularımızı orada oynatacağız.Maalesef bazı arkadaşlarımız kampa hazırlıksız gelmesi hiç aklımızda yoktu. Gökhan Gönül'ün kampa gelirken sakatlığı vardı. Dün MR'ı çekildi, ağrıları azaldı. Hamit kendi takımında oynamış, oynamasa daha iyi olurdu. O da diğer arkadaşlarımız gibi Estonya maçında oynamak istiyor. Gökhan Zan'ın bir gerginliği var. Bunu arkadaşlarımız iki gündür çözmeye çalışıyor" dedi.

Estonya maçı ile ilgili görüşlerini de aktaran Terim, "Estonya maçını çantada keklik göremeyiz. Futbolda bazen olmayınca olmuyor. Bunu sizlerde iyi biliyorsunuz. Örneğin, ilk maçta bunu gördük. 10 gün önce Estonya, Brezilya'ya karşı iyi bir futbol oynadı. Hiçbir maçı hafife alamayız. Estonya, Ermenistan'ı da öyle. Zaten, iyi konsantre olamamaktan yaşadığımız puan kayıplarını gördük. Mevlüt'ün yerine gerekirse Tuncay'ı forvet olarak düşünüyorum, Sercan da var tabi ki. Bosna maçına Semih de gelecek.Bunlara artı olarak Nihat da kullanılabilir. Bu yüzden milli takıma yeni bir futbolu çağırmayı düşünmüyorum. Önümüzdeki maçı kazanalım. Ondan sonra rakiplerin durumların bakacağız" dedi.

Terim, Bosna Hersek medyasında yer alan, "Türkiye Ermenistan'a teşvik verecek" iddialarını ise yalanlayarak, "Bizim çok şükür öyle bir şeye ihtiyacımız yok" dedi.
Milli Takım kafilesi Kapodokya gezisinin ardından kamp yaptığı Kayseri'ye dönüş yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:11:06
Güncelleme :2 Eylül 2009 Çarşamba 16:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?