3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

ABD'li bilim adamları Nevşehir'de

ABD'li bilim adamları, Tuzköy kasabası ve Karain köyünde yaşanan kanser sorununu araştırmak üzere Nevşehir'e geldi. ABD'li bilim adamlarının Nevşehir'de araştırma merkezi oluşturacakları bildirildi.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy kasabası ile Ürgüp ilçesine bağlı Karain köyünde görülen kanser hastalığının nedenleri üzerine bir dizi araştırma yapmak üzere gelen ABD'li bilim adamları, beraberlerindeki heyetle ilk olarak Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Aralarında Sağlık Bakanlığı Kanser Araştırma Daire Başkan Yardımcısı Emine Özer, ABD Patoloji Derneği Başkanı ve Havai Üniversitesi Patoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Michael Carbone, New York Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Bölüm Başkanı Harmes Pass, İl Sağlık Müdür Vekili Şenol Sağır'ın da bulunduğu heyet, Vali Hacımustafaoğlu'na bölgede yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vali Hacımustafaoğlu, aralarında ABD'li bilim adamlarının yer aldığı heyetin, Tuzköy kasabası ve Karain köyündeki aspes tozunun insan sağlığı üzerindeki olumsuz ve kanserojen etkilerini araştıracaklarını, bu amaçla bir de Mezotaryum Araştırma Merkezi oluşturacaklarını söyledi.

Heyetin bölgedeki araştırmalarının yaklaşık 10 ay boyunca devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:37:31
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 18:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.109.xxx Tarih : 10.10.2008 00:18:26

yılardır araştırılır bir sonuca varılmadı.ABD. li araştırmacılar olmasa olmazmı hemde yaklaşık 1 yıl araştıracak yinsin içilsin bariii iyi yatak serinde gönülleri hoş olsun.taşıyamadınız gitti şu KARİN ve TUZKÖYÜ..ne hikmetse bizim çok değerli bilim adamlarımız yokmu onlara değer verelim onlara sahip çıkalım neden avrupaya takıldık kaldık çokmu önemli??