4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Abdullah Çatlı anıldı

SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ

Abdullah Çatlı, Susurluk kazasının 13. yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı için ölümünün 13. yıl dönümünde memleketi Nevşehir'de bir anma programı düzenlendi.

Anma programı ilk olarak Kurşunlu Camii'nde ikindi namazı sonrasında Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Mevlide, Çatlı ailesinin yanı sıra çok sayıda ülkücü genç ve vatandaşlar katıldı. Mevlide katılanlar daha sonra Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan kabri başında bir araya geldi. Buradaki programa da Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı, kızı Gökçen Çatlı ve aile yakınları katıldı. Çatlı'nın mezarı tören öncesinde büyük bir Türk bayrağıyla örtüldü. Mahmut Kemikkıran tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi. Dua sırasında hoca Kemikkıran, Abdullah Çatlı'yı, "Nevşehir'in yetiştirdiği güzide insanlardan, yiğitler yiğidi, kahraman insan" diye anlattı.

Duanın ardından bir açıklama yapan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, babasının çok yakın dava arkadaşı olan BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetmelerinden dolayı bu yıl babasının ölüm yıl dönümünde çok daha buruk olduklarını söyledi.

Yazıcıoğlu'nu trajik bir şekilde kaybetmelerinden dolayı gönüllerinin çok buruk ve öfkeli olduğunu kaydeden Gökçen Çatlı, "Geçtiğimiz günlerde 12 Eylül yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve babamı andık. Her ikisini de her fırsatta dualarla anıp o kişilerin mertebesi devlette veya her neredeyse kulaklarına kar suyu kaçırmak istiyoruz ve bunda da inatçıyız. Gerek Muhsin Yazıcıoğlu'nun şaibeli bir şekilde aramızdan kayboluşu ve gerekse de babamın ölümünden dolayı. Biliyoruz ki biz bu şekilde azimle ayakta kalarak bir şeyi başarıyoruz ve başaracağız da. Biz babam gibi diğer şehitlerin de arkasında değil, yanındayız. Davamızda da kararlıyız, bu davayı 13 yıl değil 130 yıl, bin 300 yıl ne kadar sürecekse de büyük inatla götüreceğiz" dedi.

SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 16:23:02
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 18:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAHRAMANLAR KAHRAMANI IP: 88.253.55.xxx Tarih : 8.11.2009 01:17:39

RAHMETLE ANIYORUZ TOPRAGINIZ BOL MEKANINIZ CENNET OLSUN UNUTULMADINIZ UNUTULMAYACAKSINIZ