3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Abdullah Gül'e Hacıbektaş daveti

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'ne davet ettikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelmeyi arzu eder tavır sergilediğini söyledi.

Selmanpakoğlu, 45. Ulusal 19. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri'nin 16-18 Ağustosta yapılacağını bildirdi.

Anma törenleri ve kültür sanat etkinliklerine davet için dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ettiklerini kaydeden Selmanpakoğlu, "Kaymakamımız Mustafa Eldivan'la Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Kendisini açılış törenimizde aramızda görmeyi arzu ettiğimizi ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız davetimizi oldukça olumlu karşıladı. Programı uyarsa açılış törenine gelebileceğini belirtti. Gelmeyi arzu eder tavır sergiledi. Bu bizi son derece memnun etti" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ederek anma törenlerine davet etmek istediklerini kaydeden Selmanpakoğlu, Başbakanlıktan randevu almanın daha zor olduğunu, Kaymakam Mustafa Eldivan'ın randevu alabilmek için çalıştığını, randevu alabilirlerse Başbakan Erdoğan'ı ziyaret edip davetlerini bildireceklerini söyledi.

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin herkese açık olduğunu, davet gerektirmeden herkesin anma etkinliklerine katılabileceğini vurgulayan Selmanpakoğlu, Hacı Bektaş Veli kültürünün de bunu gerektirdiğini, hiçbir ayrım gözetmeden tüm siyasileri de anma törenlerine beklediklerini kaydetti.

Siyasi partilerin genel başkanlarına postayla davetiye gönderdiklerini bildiren Selmanpakoğlu, Alevi, Bektaşi ve Hacı Bektaş kültürünü yansıtabilecek oldukça zengin bir program düzenlediklerini ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?