5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Acıgöl'de tarih yeniden canlandı

ACIGÖL'DE TARİH YENİDEN CANLANDIRILDI

Kapadokya bölgesinin ana giriş merkezi konumundaki Nevşehir'in Acıgöl ilçesinin yurt içi ve yurt dışında etkin bir şekilde tanıtımı için kolları sıvayan Acıgöl Kaymakamlığı, tanıtım filmi için tarihi yeniden canlandırdı.

2008 yılında çektiği "Satılık" ve 2009 yılında çektiği "Göçkuşağı" isimli kısa filmlerle İstanbul Uluslar arası 2. Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'nde Beşiktaş Belediyesi özel ödülü, İzmit 4. Genç Yetenekler Kısa Film Festivali'nde 2.'lik ödülü, JCI İstanbul Crossroads 4. Uluslar arası Kısa Film festivalinde 1.'lik ,2. ROFİFE Kısa Film Festivali 1.lik, 10. Altın Safran Uluslar arası Belgesel Film Yarışmasında Profesyonel dalda 2.'lik, 3. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması 3. lük , ödülü alan ve bir çok yarışmada da finalist olma başarısı yakalayan Mustafa Karakaya'nın yönetmenliği, Galip Hasan Temur'un da görüntü yönetmenliğini yaptığı Acıgöl ilçesinin tanıtımı için hazırlanan kısa filmin çekimlerine başlandı.

Acıgöl ilçesinin Neolotik döneme kadar uzanan yaklaşık 10 bin yıllık tarihi serüveni içerisinde, vazgeçilmez bir önem taşıyan Topada Höyüğündeki M.Ö. 3000 li yıllara uzanan Hiyelorif yazısı ile ün kazanması, tanıtım filminin en önemli materyalini oluşturuyor. Bunun için kayaya ilk yazıyı yazan kişinin o dönemki kıyafetleri ile aktarıldığı tanıtım filminde ayrıca M.S. 1000. yılda büyük bir önem kazanan İpek Yolu üzerinde önemli bir yerleşime de ev sahipliği yapan Acıgöl'de bu özellik için de bir de deve kervanı kullanıldı. Deve kervanı ile birlikte bölgenin günümüzde artık simgeleşen ana tanıtım gereci sıcak hava balonunun da etkin bir şekilde kullanımı ile oldukça farklı bir tanıtım filmi hazırlandı. Acıgöl Kaymakamlığının hazırladığı belgesel önümüzdeki günlerde ,düzenlenecek bir gala ile de halka tanıtılacak. Acıgöl İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız'ın girişimleri ile hazırlanan Acıgöl ilçesinin zengin turizm potansiyelinin aktarıldığı tanıtım filmi, Türkiye'nin yanı sıra çok sayıda Avrupa ülkelerine de gönderilecek.

ACIGÖL'DE TARİH YENİDEN CANLANDIRILDI
ACIGÖL'DE TARİH YENİDEN CANLANDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:04:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 12:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?