4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Adalet Bakanı Ergin Nevşehir'de

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, adaletin fiziksel mekan sorunlarının aşılması ile birlikte hizmetlerin daha verimli hale geleceğini, çözüm için gayret gösterdiklerini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaptırılan Gülşehir Adliye Sarayı'nın açılışına katılmak üzere Nevşehir'e geldi. Düzenlenen törende konuşan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, adalet hizmetlerinin çağın gerektirdiği normlara ulaştırılması için adalet hizmetlerinin fiziksel altyapılarının da daha düzenli bir konuma getirilmesi gerektiğini belirtti.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da her yıl 2 milyonu aşan turist ve 25 bine ulaşan yatak kapasitesine sahip Nevşehir'de, özellikle son 5 yıllık süre içerisinde her alanda önemli yatırımların ortaya konulduğunu söyledi. Hacımustafaoğlu, adalet hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde fiziki altyapıya kavuşturulmasına yönelik çalışmaların da yoğunluk kazandığını ifade etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, Türkiye'de adalet hizmetlerinde fiziki altyapının daha verimli hale getirilmesi amacıyla bir süreden beri önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Bakan Ergin, "Adalet teşkilatlarının binaları yeterli değil. Eski ve ihtiyaçları karşılamıyordu. Bunlar bir gerçek. Bu yönde adalet hizmetini karşılayabilecek binaların son yıllarda birbiri ardına yapılmasını görmek bizleri mutlu ediyor. Hali hazırda 110 adliye sarayı kazandırıldı ve 170'inin de inşaat çalışması devam ediyor. Bunların da hizmete kazandırılmasıyla inanıyoruz ki fiziki altyapı konusunda daha iyi bir noktaya ulaşabileceğiz. Sadece adaletin sorunu fiziki altyapı noktasında değil, ceza infaz kurumlarının revizyonu, çağın gerektirdiği standartlara ulaştırılmasına yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Diğer yandan adalet hizmetleri açısından personel ihtiyacı, zabıt katibi, mübaşir, yardımcı hizmetler yönünde eleman ihtiyacının karşılanmasında 2009 yılı önemli bir yıl olacak.Hakim ve savcı ihtiyacımızın kapatılması yönünde de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Atatürk'ün işaret ettiği gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşılması ve o ülkelerin geçilmesi yönünde de adalet hizmetlerinde modern çağın tüm gereklerine uygun bir yapısal değişim içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Ergin, "Ulusal yargı ağı içerisinde Adalet Bakanlığı olarak önemli gelişmeler kaydedildi. 46 Avrupa Konseyi ülkesi içerisinde 2'nci konumdayız. Avukatlarımız başta olmak üzere dava sahipleri bu sistemden en verimli şekilde hizmet alabilir seviyeye ulaşmıştır. Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve eğitim alanında olduğu gibi adalet hizmetlerinde de daha üst düzeye ulaşan hizmetleri alacaktır" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın'ın da katıldığı törende yapılan konuşmaların ardından; Gülşehir Adliye Sarayı'nın açılışı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından yapıldı. 4 katlı olarak 15 ayda tamamlanan binayı gezen Ergin, Kırşehir'e geçmek üzere kentten ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?