3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Adliye sarayına arsa tahsisi yapıldı

Nevşehir Belediyesi, kentin daha modern bir adliye sarayına kavuşması amacıyla Gazi Stadı karşısında bulunan 7 bin 292 metrekarelik arazisini, Adalet Bakanlığı'na tahsis etti.

Nevşehir Belediyesi'nin Adalet Bakanlığı'na yeni bir adliye sarayı yapımı için tahsis ettiği arsaya ilişkin protokol, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, A. Erdal Feralan ve Mahmut Dede'nin yanı sıra Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şanverdi'nin de katıldığı bir törenle, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygı arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in en temel ihtiyaçlarından biri olarak değerlendirdikleri modern bir adliye sarayına kavuşturulması yönünde ilk ciddi adımın atılacak imza töreni ile ortaya konulacağını söyledi.

Ünver, "Nevşehir'in önemli bir temel ihtiyaçlarından birinin çözümünde ilk ciddi adımı atmış olacağız. Nevşehir'in ciddi bir adliye sarayı ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın milletvekillerinin girişimi ve başsavcımızın talebi üzerine, bizde bir çalışma başlattık. Daha önceden İl Jandarma Komutanlığı'ndan, Nevşehir Belediyesi'ne intikal edilen yerin, adliye sarayı olarak yapılması için Adalet Bakanlığı'na tahsisine ilişkin olarak karar aldı.

Sayın milletvekillerimizin Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerle de adliye sarayının programa alınması konusunda önemli adımlar atıldı. Yer tahsisini bugün gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun. Şehrimizin gelişmesi ve özellikle bu alanda daha etkin bir görünüm ve sosyal gelişmenin sağlanması için adliye sarayı önemli bir değer oluşturacağına inanıyorum. Adliye sarayının şimdiden vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışmanın ortaya konulmasında hizmeti geçen başta sayın milletvekillerimiz olmak üzere sayın Cumhuriyet Başsavcımıza ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımıza ve bu alanda çaba harcayan değerli Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'YARGININ EN TEMEL SORUNLARINDAN BİRİ MEKAN SORUNU'

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmeddin Saygı'da imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yargının çok ciddi sorunlar içerisinde olduğunu belirterek, bunların başında mekan sorununun geldiğini söyledi.

Saygı, "Yargının çok ciddi sorunları var. Bu sorunların başında mekan sorunu geliyor. Her ne kadar literatürde yargı yerlerinin hizmet verdiği yerler adliye sarayı olarak da geçiyorsa, birçok yerde saray denecek bir yapının olmadığını gözlemliyoruz. Kent merkezlerinde valiliklerin ve ilçelerde de kaymakamlıkların altında ve yan taraflarında sığıntı gibi duran mekanlarda hizmet veriyoruz. Gerçek demokrasilerde ve hukuk devletlerinde yasama yürütme ve yargı ergleri eşit düzeydedir. Hatta demokrasilerini hukuk anlayışlarını ileri götüren ülkelerde yargı belki bir aşama daha ileri görülür. Onun için ihtiyaçları her zamanda ön planda tutulur ve bunun için hizmet alanları oluşur. Son yıllarda ülkemizde bu kapsamda çok sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Oldukça modern tarzlarda yanı başımızdaki illerde de adliye saraylarının yapımına başlandı. Nevşehir gibi turistik bir ilde bağımsız, müstakil, yörenin mimarisine uygun bir adliye sarayının yapılacağına inanıyoruz. Hiç bir beklenti içerisinde olmadan bizlere adliye sarayının kazandırılması için çaba harcayan sayın milletvekillerimize ve belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'NEVŞEHİR'İN GELİŞİMİNDE BİZLERİ İZLEMEYE DEVAM EDİN'

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı'da, el birliği içerisinde olunduğunda Nevşehir'e neler yapılabildiğini görev süreleri içerisinde ortaya koyduklarını dile getirdi. Köybaşı, "Bu protokolün imza aşamasına gelene kadar Nevşehir Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çaba sarf edildi.

Zaten Nevşehir'in çehresinin değişmesinde ve gelen hizmetlerde el birliği içerisinde olunduğunda neler yapılır, bu imzalanacak protokol bunun en güzel örneklerinden biri. Biz geçmişte bunu savunarak geldik, bundan sonraki süreçte de bu düşünce içerisinde hareket edeceğiz. Bundan sonra da Nevşehir'de aynı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olunarak birçok güzel gelişmelerin sağlanacağına inanıyorum. Bu arada bu arsanın içerisinde hakim ve savcılarımız için bir de lojman yapımının yanı sıra bir de sağlık ocağı yapılıyor. Burada adliye sarayının yapılması için arsa tahsisinin sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Seçilmiş ve atanmış insanları ile bundan sonra da hizmetleri sunmaya çalışacağız. Öteden beri ifade ettiğimiz gibi vatandaşlarımız bundan sonra da Nevşehir'in gelişiminde bizleri izlemeye devam etsinler" dedi.

Daha sonra Gazi Stadı karşısında Nevşehir Belediyesi'ne ait 7 bin 292 metrekarelik alanın adliye sarayı yapımı için Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmesine yönelik protokol Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygı arasında imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 12:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?