7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Ağaçlandırma harekatı

Nevşehir'de Erozyon Kontrolü Projesi çerçevesinde, Hırka Dağı eteklerine 250 bin fidan dikiliyor. Fidan dikimi çalışmalarında bölgede yaşayan köylüler de görev alıyor. 

Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan yaptığı açıklamada, Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nde bulunan Hırka Dağı eteklerinde 2004 yılında başlatılan Erozyon Kontrol Projesi için ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Proje çerçevesinde bin hektarlık alanda her yıl 100 hektarın ağaçlandırıldığını ifade eden Bircan, bu yılki çalışmalarda 250 bin fidan dikileceğini açıkladı. 

Çalışmalarda bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşların da görev aldıklarını ve vatandaşlara günlük olarak 15 YTL ücret ödediklerini kaydeden Bircan, "Bu yıl Hırka Dağı eteklerindeki 100 hektarlık alana yaklaşık 250 bin fidan dikeceğiz. Bunun için 10 gündür çalışmalarımız sürüyor. Erozyondan en çok zarar gören kesim çiftçilerimiz olduğu için bizler de bu çalışmada onların da görev almasını istedik. Bu amaçla fidan dikiminde bölgedeki köylerde yaşayan 85 çiftçi de görev yapıyor. Hava şartları el verdiği takdirde Aralık ayında bu bölgedeki çalışmalarımızı tamamlayacağız ve ileriki yıllarda burada bir ormanın oluşmasını sağlayacağız" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 11:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?