3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Ağustos'un zam şampiyonu; limon

TUİK tarafından açıklanan TÜFE oranlarına göre, ağustos ayında en fazla fiyat artışı yüzde 21,66 ile limonda yaşanırken, en fazla düşüş ise karpuzda meydana geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Nevşehir Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş, yaptığı açıklamada, 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) 2009 yılı Ağustos ayında, bir önceki aya göre; ulusal bazda yüzde eksi 0,30 düşüş gösterirken, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde 2009 yılı Ağustos ayında TÜFE'de bir önceki aya göre yüzde eksi 0,02 düşüşün gerçekleştiğini söyledi.

2009 yılı Ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nde 26 istatistiki bölge içinde bir önceki aya göre en yüksek artışın yüzde 0,36 ile Ankara ilini kapsayan istatistiki bölgede, en fazla düşüşün ise yüzde eksi 1,19 ile Samsun, Tokat, Çorum, Amasya illerini kapsayan istatistiki bölgede meydana geldiğini kaydeden Karakuş, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistiki Bölgesi'nin bir önceki aya göre yüzde eksi 0,02'lik düşüş ile 26 istatistiki bölge içerisinde en fazla düşüş gösteren 23. bölge olduğunu açıkladı.

Verilere göre Ağustos ayında Nevşehir'in de aralarında bulunduğu istatistik bölgesinde en fazla artışın limonda yaşandığını ifade eden TUİK Bölge Müdürü Uzeyir Krakuş, "2009 yılı Ağustos ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde, ulusal bazda en yüksek artış yüzde 12,89 ile salatalıkta meydana gelirken, en fazla düşüş ise yüzde eksi 39,97 ile karpuzda gerçekleşmiştir. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede madde bazında en yüksek artış yüzde 21,66 ile limonda gerçekleşirken, en fazla düşüş ise yüzde eksi 39,35 ile karpuzda meydana gelmiştir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 13:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?