4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Aile Danışma Merkezi'ne yoğun ilgi

Nevşehir Aile Danışma Merkezi'ne Ocak ayında başvuruda bulunan kişilerin çoğunluğunu kadınlar oluşturduğu bildirildi. Başvuruda bulunan kadınların ise en çok aile ve çocuk sorunları konusunda destek istediği kaydedildi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım, ailelerin ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri için korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Nevşehir'de 2006 yılında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak Aile Danışma Merkezi kurulduğunu söyledi.

Yıldırım, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişim uzmanı ve çocuk eğitimcilerinin görev yaptığı Aile Danışma Merkezi'nde, sağlıklı çocuk yetiştirme bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ile aile sisteminde özgürlük, sorumluluk ve toplumsal değerler arasında bir denge sağlanmasının amaçlandığını vurguladı.

Bu hedefler doğrultusunda hizmet veren Nevşehir Aile Danışma Merkezi'ne 2009 yılının Ocak ayında 43'ü aile ve çocuk, 23'ü psikolojik ve 4'ü de kadına yönelik şiddet sorunları nedeniyle 43'ü kadın 27'si de erkek olmak üzere toplam 70 kişinin başvuruda bulunduğunu açıklayan Mehmet Yıldırım, bu kişilere rehberlik yönlendirme, bireysel çalışma ve aile danışmanlığı hizmetlerinin verildiğini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 12:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?