3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Aile hekimliği uygulaması anlatıldı

NEVŞEHİR'DE AİLE HEKİMLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Aile Hekimliği konusunda Türkiye'deki 34 pilot ilden biri olan Nevşehir'de uygulamaya 15 Aralık 2009 tarihinden itibaren geçileceğini ve bunun için gerekli altyapı çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi.

Daire müdürlerine yönelik yapılan Aile Hekimliği Bilgilendirme Toplantısı Nevşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ile birlikte bazı belediye başkanları ve daire müdürleri ile birlikte Sağlık İl Müdürlüğü yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Aile Hekimliği konusunda Türkiye'deki 34 pilot ilden biri olan Nevşehir'de uygulamaya 15 Aralık 2009 tarihinden itibaren geçileceğini ve bunun için gerekli altyapı çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi.

 Aile Hekimliği sistemi ile birlikte bundan böyle Nevşehir'de her vatandaşın bir bağlı bulunduğu bir hekiminin bulunacağını belirten Dr. Yılmaz, sistem sayesinde ikinci ve üçüncü basamak sağlık merkezlerindeki yoğunluğun da sona ereceğini vurguladı. Ücretsiz olarak sunulacak olan Aile Hekimliği uygulaması konusunda bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, bunun bireye yaşamının tüm evrelerinde bireysel, kapsamlı, sürekli ve bütüncül sağlık hizmeti verilmesini amaçlayan özgün, akademik ve bilimsel bir tıp disiplini olduğunu kaydetti.

Aile Hekimliği'nde amacın birinci basamakta tedavi edilebilecek olan büyük bir hasta gurubunun ikinci ve üçüncü basamak kurumlarına gitmeden tanı ve tedavilerinin daha hızlı ve süratli yapılması, zaman ve işgücü kaybının önlenmesi olduğunu belirten Dr. Hasan Yılmaz, “Aile Hekimi'nin görevleri; birinci basamak tedavi hizmetleri, ikinci ve üçüncü basamak tedavi hizmetlerinin takibi, kişiye yönelik koruyucu sağlık ve aile planlaması hizmetleri, laboratuar hizmetleri, periyodik muayene ile ilk ve acil yardım hizmetleri olarak belirlendi” dedi.

NEVŞEHİR'DE AİLE HEKİMLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:11:01
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?