4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

AKP'den görkemli aday tanıtımı

Nevşehir'de AK Partili belediye başkan adayları, düzenlenen bir program ile kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına AK Partililer büyük ilgi gösterdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle belediye başkan adayları tanıtıldı. Toplantıya AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Rıtvan Köybaşı ve Mahmut Dede, İl Başkanı Ersan Erkut, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç, AK Partili belediye başkanları, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

oplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, yıllardır Nevşehir halkının özlemini duyduğu, hayalini kurduğu büyük projelerin çok kısa bir süre içerisinde AK Parti iktidarı tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye genelinde de önemli hizmetlere imza atan partilerine karşı yaklaşan yerel seçimler öncesinde karalama kampanyası başlatıldığını ifade eden Erkut, "Seçim süreci yaklaştıkça belediye başkanlarımız hakkında olsun, adaylarımız hakkında olsun, birçok haberler çıkmaktadır. Birçoğu yönlendirme ve karalama amaçlı olan bu haberlerle partimiz ve parti mensuplarımız etrafında şaibe ortamı oluşturulmak istenmektedir. Demokrasi dışı usul ve yöntemleri, söylemleri kullanarak adayımız ve dolayısıyla partimizin milletimize olan bağını zayıflatma, kafa karıştırma girişimleri bu süreçte daha da çoğalacaktır. Bununla birlikte bizim adaylarımızı zayıf gösterme, kendi adaylarını güçlü gösterme gibi psikolojik harp diye nitelediğimiz girişimlerde görmekteyiz, izlemekteyiz. AK Parti olarak bizler adaylarımıza güveniyoruz. Her şeyden önce partimizin duruşunu, halkımızın nezrindeki yerini korumamız gerekmektedir. Bu noktada dava arkadaşlarımız çok daha dikkatli, temkinli ve partimize yakışır bir duruş sergileyecekleri yönünde asla bir çekincemiz ve şüphemiz yoktur. Belirttiğimi gibi, yerel seçim tarihi yaklaştıkça birçok spekülasyon, dedikodu ve aslı olmayan iddialarla partimiz hedef alınacaktır" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ise, AK Parti olarak Nevşehir'de birçok önemli projeye imza attıklarını belirterek, bundan sonrada hizmetlerinin süreceğini kaydetti. Feralan, "Nevşehir içinde hayallerimiz vardı, her tasalanan Nevşehirli gibi. Doğrusunu söylemek gerekirse, hep yakınır dururduk. 'Köy görünümünde bir Nevşehir'den ne zaman şehir olacağız' diye hayıflanırdık. Üniversite bir hayaldi, organize sanayi bölgesi bir hayaldi. Köprülü kavşaklar bir hayaldi. Bizim yaptıklarımızı hayal bile edemeyenler, maalesef bugün meydanlara çıkıyorlar. Bugün Nevşehir, üniversitesiyle, organize sanayi bölgesiyle, köprülü kavşaklarıyla, tüm il ve ilçe bağlantılarındaki duble yollarıyla, kültür merkeziyle, haftada 7 gün İstanbul'a tarifeli uçak seferleriyle, yakında hizmete girecek 324 yataklı hastanesiyle, yeni otobüs terminali ile kapalı pazar yeri ile çağdaş modern bir şehir görünümü kazanmıştır. Bizim heybemizde TOKİ konutları, Kentsel Dönüşüm Projesi, Atık Su Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama Tesisi, doğalgaz, İçme Suyu Arıtma Tesisi, kongre merkezleri var. Kısaca Nevşehir'imizi tüm ilçeleriyle ve beldeleriyle bir şehir yapmaya yetecek kadar proje ve hizmet var" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Mahmut Dede'de, belediye başkan adaylarını belirlerken partilerinin çok dikkatli davrandığını ve adayların kişi odaklı değil hizmet odaklı olarak belirlendiğini ifade etti. AK Parti'de siyaset yapmanın bir onur olduğunu vurgulayan Dede, "Belki hata yapmış olduğumuz yerler olabilir, ancak siyasette hiç bir zaman bir tek resmi okuyarak neticeye varamıyorsunuz. Bütün resimleri okumak gerekiyor. Bazıları için yanlış olan bazıları için ise doğru olabilir. Kararlar verildikten sonra geriye dönüp bazı şeyleri yargılamak siyasetin doğasına ters. İyi bir siyasetçi daima hedeflerle yarışmalıdır. Adaylarımızı belirlerken, il başkan adayını belirlerken göstermiş olduğumuz hassasiyeti belde başkan adaylarımızda da göstermeye gayret ettik. Adaylarımızın kişi odaklı değil, hizmet odaklı, vizyon sahibi olmalarına özen gösterdik. AK Parti'de siyaset yapmak bir onurdur. O onuru taşımak bir şereftir. Bizler 6 yıllık AK Parti iktidarında insanlara hizmeti bir ilke olarak kabul ettik" dedi.

AK Parti Nevşehir milletvekillerinden Rıtvan Köybaşı ise, AK Parti iktidarı öncesinde Nevşehir'in dört önemli sorunu bulunduğunu ve bu sorunların çözümünü kısa sürede gerçekleştirmeyi başardıklarını kaydetti. Köybaşı, "2002 seçimleri öncesinde Nevşehir'in çözülmesi gereken dört sorunu ortaya koyuluyordu. Bunlar organize sanayi, Nevşehir Üniversitesi, havalimanın da tarifeli uçak seferlerinin başlaması ve doğalgazdı. Şimdi Allah'a şükürler olsun bu hayal gibi görünen projeler hayata geçti. Bizim heybemiz dolu. Allah'a şükürler olsun hiç kimse 'şunu yapmadınız' diyemez. Biz her zaman seçmenlerimizin huzuruna çıktığımızda heybemiz dolu, alnımız açık, başımız dik olarak çıktık. Seçmenlerimizin destek ve gayretleriyle biz bu hizmetleri başardık" dedi.

Tanıtım toplantısında son olarak konuşan AK Partili Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, siyasette çeşitli dönemlerin olduğunu ve bu dönemlerde kimilerinin hizmet etmek, kimilerinin ise koltuk kapmak ve birilerine peşkeş çekmek için aday olduğunu ileri sürdü. Ünver, "Bunlar geçmişte de oldu, ama yok oldular. Yok olurken neredeyse ülkeyi de yok ediyorlardı. Şimdi bu simsarlar, bayat iftiracılar, modası geçmiş basma kalıp adamlar, AK Partili kadroya ve camiaya dil uzatarak yine pirim yapmak için sahneye çıktılar. Ama ben biliyorum ki halkımız her zaman çalışanı, iş yapanı, kaynak üreteni ve kendine hizmet edeni gönlüne yazmış, sokakta konuşmasa da, dost meclisinde bahsetmese sandığa gittiği zaman gereğini yapmıştır. Bir süre ben onlara cevap vermeyeceğim. Köprülü kavşağın yapılmayacağına inanmış, kulpun birini satmış. Adam davasını satmış, kulpu satmış çok mu? Yıllarca bu memlekette aç, susuz, çocuğuyla, aracıyla 'davamızın adamı' diye peşinden gitmiş, ama aynı adam çıkmış 'dava araçtır, amaç değildir' demir. Şimdi oradaki ülküdaşlarıma sesleniyorum, hanginiz araçsınız, hanginiz? Dün kulpu, bugün davayı, yarın memleketi satar ödeşiriz, otururuz. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde özellikle 'belediyenin borçları ayyuka çıkmış, belediye borcunu ödeyemez hale gelmiş, belediye başkanı para yemiş' şeklinde dedikodular üretiyorlar. Korkanda var korkmayan da. Dilin kemiği mi var? Başka ne diyecek? Çalışmıyor, hizmet üretmiyor, yatıyor, memleketin yararına işler yapmıyor diyemiyorlar. Ne diyecek? Bu adamlar bir şey söyleyecek. Zaten o ahlaki tartı üzerine kendilerini koyuyor olsa, bugün herkes bulunduğu yerdeki konumunu gözden geçirir. Ne demiş atalarımız, 'Kork, Allah'tan korkmayandan'. Durmak yok yola devam, yorulmak yok, yorulmayacağız. Yoksa yorulduğunuz yerde yerinize birisi gelir, üçkağıtçı. Ondan sonra onu tekrar gönderene kadar ananız ağlar benden söylemesi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Programı'nda dereceye girenlere plaket ve ödülleri verildi. Programın son bölümünde ise AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut tarafından, belediye başkan adayları açıklanarak, tanıtıldı. Adaylar, AK Partili milletvekilleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 11:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?