5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

AKP'li başkanın mazbatası iptal!

AK PARTİLİ BAŞKANIN MAZBATASI İPTAL EDİLDİ

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Karasenir beldesinin AK Parti'li Belediye Başkanı Abdurrahman Çelik'in 30 yıl önce 17 yaşında iken şu an evli olduğu eşini kaçırması nedeniyle Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 1 yıl 10 aylık hapis cezası üzerine Yüksek Seçim Kurulu,Çelik'in seçilme yeterliliğini yitirdiği gerekçesiyle mazbatasını iptal etti.

Alınan bilgilere göre, 2009 yılında Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunan bir kişi ,Karasenir Belediye Başkanı Abrurrahman Çelik'in geçmişte ,Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından işlediği bir suçtan dolayı 1 yıl 10 ay hapis cezası aldığını ileri sürerek, Çelik2in belediye başkanlığı görevinde bulunamayacağını belirtti.

Şikayet üzerine YSK tarafından yapılan incelemede, Çelik'in 30 yıl önce kız kaçırma nedenine dayalı olarak Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 1 yıl 10 ay hapis cezasının bulunduğu belirlenerek, Çelik'in seçilme yeterliliğini yitirdiği gerekçesi ile 30.12.2009 tarihinde aldığı karar ile mazbatayı iptal etti.

Alınan kararın bir yazı ile Karasenir Belediye Başkanı Abdurrahman Çelik'e tebliğ edilmesinin ardından toplanan Karasenir Belediye Meclisi'nde AK Parti'li Meclis üyesi olarak görev yapan Ömer Coşkun, İskender Başer, Nadir Gürbüz, Sami Yıldırım, Fuat Arslan ve Hasan Komser ile CHP'li Meclis üyeleri Hacı Veli Gürbüz, Nevzat Tan ve Karaca Mehmet Ünal'da, istifalarını Karasenir Belediye Başkanı Abdurrahman Çelik'e verdi. Çelik ise Meclis üyelerinin istifası ile birlikte kendi istifasını Kozaklı Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ulaştırdı.

Bu arada Karasenir Beldesinde seçime ilişkin kararın önümüzdeki günlerde YSK tarafından belirleneceği öğrenildi.

Karasenir Belediye Başkanı Abdurrahman Çelik'de gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişteki bir sabıkası nedeniyle seçilme yeterliliğini kayıp ettiğine yönelik YSK kararından sonra istifa ettiğini belirtti

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Karasenir beldesinde, 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen seçimlere AK Parti, CHP, MHP ve SP adayları katılmış, 702 seçmenin oy kullandığı belde de 392 oy alan AK Parti adayı Abdurrahman Çelik belediye başkanı seçilmişti. Çelik'in en yakın rakibi CHP adayı Hüdai Özdemir ise 241 oy almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 12:47:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 15:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?