3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Alman heyet Nevşehir'de

Almanya'nın Neuss Kenti Belediye Başkan Vekili Angelika Quiring ve beraberindeki Şehir Meclisi üyelerinin oluşturduğu bir heyet, kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Nevşehir'e geldi.

Türkiye - Almanya ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynayan Kardeş Şehirler Uygulaması, Nevşehir'de de devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda ilk olarak Almanya'nın Pforzheim kenti ile kardeş şehir protokolü imzalayan Nevşehir Belediyesi, şimdi de Neuss kenti ile kardeş şehir oluyor.

Neuss Belediye Başkan Vekili Angelika Quiring ve beraberinde Şehir Meclisi Üyelerinden oluşan heyet, kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Nevşehir'e gelerek, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Alman heyeti makamında kabul eden Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, ziyaretçilere Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik önemini anlattı. Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin, Türkiye'nin önemli turizm, kültür ve inanç merkezlerinden olduğunu belirten Hacımustafaoğlu, “Nevşehir bölgesi, 500'e yakın cami ve 400'e yakın kilisesi ile çeşitli dinlere mensup insanların geçmişte de bir arada yaşadığı bir yer olmaktadır. Bugüne kadar Nevşehir ve Kapadokya'nın çok sayıda medeniyete beşiklik etti.

Neuss Kenti Belediye Başkan Vekili Angelika Quiring ise heyet adına yaptığı konuşmasında her iki şehrin de gelişimine kardeş şehir uygulaması ile katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:59:24
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 15:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?