5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Alman öğrenciler belediyede

ALMAN ÖĞRENCİLER NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 10 yıldan beri kardeş okul uygulamasını sürdürdüğü Almanya'nın Nordıhein Westfalen Eyaletine bağlı Lünen kentindeki Geschwister-School-Gesamtschule 'den 35 öğretmen ve öğrenciden oluşan heyet Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Heinrich Behrens başkanlığındaki 35 öğretmen ve öğrencinin yanı sıra Nevşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mesut Kuzugüden ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, Nevşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından karşılandı.

Bu tür kardeş okul uygulamaları ile her iki halkın sosyal,kültürel ve turizm çerçevesinde önemli işbirliğini ortaya koyduğunu dile getiren Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya,bu çalışmaların artırılarak devam ettirilmesi gerektiğine inandığını vurguladı.

Geschwister-School-Gesamtschule Okul Müdürü Heinrich Behrens' de Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile uzun bir zaman içerisinde sıkı dostluklar oluşturulduğunu belirterek,bu uygulama ile öğrencilerin karşılıklı dostluk ilişkilerini daha da güçlü hale getirdiklerini belirtti.

Ziyarette Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya,ziyaretin anısına Geschwister-School-Gesamtschule Okul Müdürü Heinrich Behrens ile öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.

ALMAN ÖĞRENCİLER NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE
ALMAN ÖĞRENCİLER NEVŞEHİR BELEDİYESİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 16:48:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 23:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?