3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Alman vatandaştan iftar yemeği

1997 yılında ziyaret etmek amacıyla geldiği Göreme’ye hayran kalarak aşık olduğu Türk kızı Gülcan ile mutlu bir birliktelik kuran Alman vatandaşı Andus Emge, hoşgörülü bir toplum bireyi olarak örnek davranış sergiliyor. 7 yıldan beri satın aldığı evinde 3.5 yıldır Gülcan ile mutlu bir evlilik yaşayan Alman Emge, kendisine gösterilen yakınlıktan etkilenerek yakın komşularına iftar yemeği verdi.

Nevşehir’in tarihi ve turistik güzellikleriyle dolu Göreme Beldesi’ni l997 yılında gezmeye gelen Alman Antropolog Andus Emge, bir görüşte aşık olduğu Gülcan ile Türk gelenek ve göreneklerine göre 3.5 yıl önce evlendi.Göreme Beldesi’nde kaldığı süre içerisinde kendisine büyük bir yakınlık gösterildiğini söyleyen Alman Antropolog ve kültür araştırmacısı Andus Emge, özellikle Ramazan ayında vatandaşların büyük bir kaynaşma ve yardımlaşma içerisinde olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendisine gösterilen bu yakınlıktan dolayı eşi ile birlikte bir iftar sofrası hazırlayarak komşularını iftar yemeğine davet eden Emge, eşi ile birlikte hazırladığı yemekleri iftarda yakınlarıyla paylaşmanın da mutluluğunu yaşadı. Andus Emge, "Göreme’de bulunduğum süre içerisinde bana büyük bir ilgi ve yakınlık gösterildi. Gerçekten de böyle bir yakınlığı beklemiyordum. Özellikle Ramazan ayı içerisinde komşularımda gördüğüm büyük yardımlaşma beni fazlasıyla etkiledi. Bu süre içerisinde yöre halkının gelenek ve göreneklerini öğrendim. Eşim ile birlikte karar verip, komşularımı iftar yemeğine davet ettim. Ben kendim Hristiyanım; ama Müslümanlar ile iftar sofrasında bulunmak beni fazlasıyla mutlu etti. Bu geleneği önümüzdeki Ramazan ayında da sürdürüp, Göremeliler’in bu köklü inançlarına katkı sağlamayı

nevşehir
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 15:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?