4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Alt geçit çalışmaları sürüyor

Nevşehir'in kısa bir zaman sürecinde en modern yerleşim merkezlerinden biri haline gelen Cevher Dudayev Mahallesi'nde, geçtiğimiz günlerde başlatılan yaya alt geçidi yapımı aralıksız sürüyor.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen yaya alt geçidi, Nevşehir'de özellikle son yıllarda bulunduğu konum nedeniyle büyük bir gelişim atağına giren yerleşim merkezlerinden biri olan Cevher Dudayev Mahallesi'nin Acarkent ve Yenişehir bloklarının Nevşehir-Aksaray çevre yolunun sağında yer alması nedeniyle, Cevher Dudayev Mahallesi başta olmak üzere kentin farklı yerlerindeki öğrenim kurumlarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin, yolun karşı yönüne geçme konusunda ciddi sıkıntılar çekmeleri üzerine yaya alt geçidi çalışmaları başlatıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in en modern sosyal gelişim merkezlerinden biri olan Cevher Dudayev Mahallesi'nde oldukça gerekli hale gelen yaya alt geçidinin yapımının büyük bir hızla devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde yaya geçidinin hizmete kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Cevher Dudayev Mahallesi'nin Örnek Evler ile Acarkent ve Yenişehir bloklarını birbirine bağlayan yaya alt geçidi 35 metre uzunluğa sahip olacak. Engelli vatandaşların da hizmetten yararlanabilmesi için gerekli kolaylığın yapısal olarak ortaya konulacağı yaya alt geçidi, 5 metre genişliğinde ve 3 metrelik bir yüksekliğe sahip olacak. Yaya geçidi ışıklandırılarak önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 13:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?