5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Anadolu Kent ödülleri verildi

ANADOLU KENT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

FİB Ajans tarafından düzenlenen Anadolu Kent Ödülleri, sahiplerini buldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yılın Siyasetçisi' seçildiği törende çeşitli dallarda çok sayıda belediye başkanı, siyasetçi, işadamı ve sanatçıya ödül verildi.

Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen Anadolu Kent Ödülleri törenine; Nevşehir Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Jan. Albay Esat Mahmut Apaydın, çok sayıda belediye başkanı, sanatçı, işadamı ve gazeteci katıldı.

Törenin açılışında konuşan FİB Ajans Genel Koordinatörü Fikret Çapacı, geleneksel olarak düzenledikleri Anadolu Kent Ödülleri ile 2009 yılında Türkiye'de başarılı çalışmaları ile göz dolduran 50 siyasetçi, belediye başkanı, sanatçı ve işadamını ödüllendirdiklerini söyledi. Her zaman eleştirileri ile gündemde olan gazetecilerin, güzel çalışmaları takdir edebileceklerini göstermek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini kaydeden Çapacı, ödül sahiplerini kutladı.

Zeynep Köşker'in sunuculuğunu yaptığı törende daha sonra ödül sahipleri açıklandı. Gecede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yılın Siyasetçisi' ödülünü Vali Osman Aydın'ın elinden AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut aldı. 'Yılın Unutulmayan Siyasetçisi' ödülüne ise geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu layık görüldü. Eşi Muhsin Yazıcıoğlu'nun ödülünü almak üzere kürsüye çıkan Gülefer Yazıcıoğlu'na da ödülünü yine Vali Aydın verdi. Gülefer Yazıcıoğlu,

burada yaptığı konuşmada, "Eşimden Allah razı olsun. Her insan yaşar ve ölür ama her insan Muhsin başkan gibi ölemez, Muhsin başkan gibi uğurlanamaz. O kadar güzel bir miras bıraktı ki bize Allah binlerce kez razı olsun. Hiç kimse arkada kalanlara bu kadar onurlu bir miras bırakamaz" dedi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın 'Yılın En İyi Valisi', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Yılın En İyi Bakanı' seçildiği gecede çok sayıda belediye başkanı da ödül aldı.

'Proje' dalında 'Yılın En İyi Belediye Başkanları' ödüllerini; Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Nevşehir-Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Malatya-Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu alırken, 'Sosyal Hizmetler' dalında 'Yılın Belediye Başkanı' Nevşehir'in Göynük Belediye Başkanı Recep Özbek seçildi.

'Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma' dalında 'Yılın Belediye Başkanları' ise Nevşehir'in Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Tokat-Zile Belediye Başkanı Lütfi Bilginel oldu. Altyapı Dalında da Niğde-Kayırlı Belediye Başkanı Aşır Yücel, Nevşehir -Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş ve Kayseri-Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ödül aldı. 'Yeşil Alana Katkı ve Çevre Düzenleme Dalında Yılın Belediye Başkanları' ise Nevşehir-Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay ve Kayseri-Küpeli Belediye Başkanı

Caner Akdemir seçildi. Kayseri-Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç ve Nevşehir-Abuşağı Belediye Başkanı Savaş Apaydın ise 'Kent Yenileme Dalında Yılın Belediye Başkanları' oldu. 'Tanıtım Dalında' ödül alan belediye başkanları ise Nevşehir-Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü oldu.

'Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı' dalında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ödüle layık görülürken, 'Yılın Belediye Başkanları' ise Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüplü oldu. Ödül alan belediye başkanlarına ödülleri Vali Osman Aydın tarafından verildi.

ANADOLU KENT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
ANADOLU KENT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
ANADOLU KENT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 11:12:02
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 11:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.168.224.xxx Tarih : 14.05.2010 12:19:05

Nasıl bir projeyimişde ödüle layık görüldü vatandaşada açıklayında bilgi sahibi olsun? vatandaş sadece seçimden seçime mi bilgilenecek anlamadıım.?