4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Artık sürücüleri 'Ertekin’ uyaracak

Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, trafik kazalarının azalması amacıyla yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, araç sürücülerini trafik kurallarına karşı uyarmak ve bu şekilde kazaların önlenmesini sağlamak amacıyla broşür hazırladıklarını söyledi.

Broşürde yer alan bebek fotoğrafının bundan böyle Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nün 'Ertekin' adını verdikleri maskotu olacağını belirten Gurulkan, ayrıca bu broşürde sürücülere hitap ederek uyarılacaklarını kaydetti.

Gurulkan, "Trafik kazalarının azalması için bugüne kadar yaptığımız çalışmalara yeni bir tanesini daha ekledik. Bu kez sürücüleri sözlü olarak değil, fotoğraflar ve yazılarla uyaracağız. Bunun için hazırladığımız broşürlerde 'Ertekin' adını verdiğimiz maskot bebeğimizin ve geçtiğimiz bayram tatilinde trafik kazasında hayatını kaybeden bir gelin ve damadın fotoğrafına yer verdik. Bu şekilde sürücülerin kalplerine hitap etmek istiyoruz. İnanıyorum ki bu fotoğraflar ile yaptırdığımız broşür ve posterler çok etkili olacak. Sürücülerimizin bu konuda daha hassas olacaklarını düşünüyorum. Sürücülerimiz bundan böyle Nevşehir yollarında sık sık 'Ertekin’ ile karşılaşacak ve hem kendilerinin hem de yakınlarının hayatlarını korumak için bazı tavsiyelerde bulunacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 14:43:53
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 14:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?