4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Artvinli öğrenciler Kapadokya'da

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Nevşehir'e gelen Artvinli öğrenciler, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdiler.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında gelen Artvinli öğrenciler, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Nevşehirli öğrencilerle bir araya geldiler. Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyonla bir araya gelen öğrenciler için Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından bir gösteri yapıldı.

Daha sonra Artvinli öğrencilerde sahneye çıkarak, Artvin yöresine ait halk oyunlarından örnekler sundular. Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarından Ersin Tunç'un da bir konser verdiği etkinlikte, Artvinli öğrenciler ahşaptan yaptıkları maket Artvin Evi'nin Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e sunulmak üzere Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine takdim ettiler.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Nevşehir'e gelen öğrenciler için Alacaşar Yolu üzerindeki eski çöplük alanında oluşturulan ağaçlandırma alanına Artvinli öğrencilerde fidan diktiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 17:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?