4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Artvinli öğrencilere veda gecesi

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Nevşehir'e gelen Artvinli öğrenciler için eğlence programı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Artvin'den Nevşehir'e gelen öğrenciler için düzenlenen veda gecesi Yurt-Kur Müdürlüğü bahçesinde yapıldı. Geceye Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, yardımcıları, projede görev alan öğretmenler ile Artvinli öğrenciler katıldı.

Müzik eşliğinde Artvin yöresine ait halk oyunlarını oynayan öğrenciler, Nevşehir’deki son gecelerinde doyasıya eğlendi. Gecede ayrıca doğum günlerini kutlayan bazı öğrenciler için Gönül Köprüsü pastası kesildi. Öğrenciler ile birlikte pasta keserek, doğum günü olan öğrencileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Gönül Köprüsü Projesi sayesinde Türkiye'nin farklı illerinden öğrencileri Nevşehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Fatsa, "Bakanlığımız tarafından gerçekleşen proje kapsamında ilimize bin 710 öğrenci 6 grup halinde gelecek. Bugüne kadar 5 grubu Nevşehir'de ağırladık. Proje sayesinde konuk öğrencilerimiz, ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezip gördüler. Bazıları aynı zamanda buradaki ailelerin yanında misafir oldular. Diğer öğrencilerimizi ise okul yurtlarımız da ağırladık. Bu projede ağırladığımız öğrencilerden alacağımız tepkiler bizim için çok önemliydi. Geri aldığımız tepkilerde şunu gördük ki, bu proje hedefine ulaştı, çok olumlu izlenimler aldık. Öyle zannediyorum ki bu kurulmuş olan köprüler sayesinde öğrencilerimiz birbirlerini daha iyi ve yakın tanıyarak dostluklar kurdular. Burada ağırladığımız kimi öğrenciler ayrılırken gözyaşlarına boğuldular" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 14:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?