3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Aşçılar gözede hitap edecek

Nevşehir'de, Kapadokya bölgesindeki otel ve restoranlarda çalışan aşçılara, büfe dekorasyonu ve süsleme sanatı ile ilgili kurs veriliyor.

Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Ulular, derneklerinin kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, bölgede görev yapan aşçıların kendilerini geliştirebilmeleri için yoğun bir çaba sarf ettiğini söyledi. Bu çerçevede aşçılara yönelik olarak kurslar düzenlediklerini de kaydeden Ulular, son olarak aşçılar için büfe dekorasyonu ve süsleme sanatı eğitim kursu açtıklarını belirtti.

Peri Tower Otel'de gerçekleştirilen ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Kurucu Başkanı ve Dekoratör Aşçı Haşim Demirtaş tarafından verilen kursa, 120 aşçının katıldığını kaydedeh Ulular, "Bu kursta özellikle soğuk bölümünde çalışan aşçılarımıza, süsleme sanatının incelikleri anlatılıyor. Patates, turp, bal kabağı ve karpuz gibi meyve ve sebzeleriyle; büfelerin ve servis tabaklarının nasıl süsleneceği konusunda bilgi alan aşçılarımız, bu kursun sonunda sertifika alacak" dedi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Kurucu Başkanı ve Dekoratif Aşçı Haşim Demirtaş, insanların mide ve göz açlığı diye 2 tür açlığı olduğunu ifade etti. Türk aşçıları olarak yerli ve yabancı turistlerin midelerini en iyi şekilde doyuruyoruz. Turistlerin gözlerini de doyurabilmek için aşçılarımızın süsleme sanatı konusunda kendilerini geliştirmesi gerekiyor. O sebeple bu tür kursların Kapadokya ve Türk turizmi açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 10:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?