4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Aşçılardan Ünver'e ziyaret

Nevşehir'de geçen yıl içerisinde bir araya gelen aşçıların kurduğu Kapadokya Aşçılar Derneği üyeleri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyanın en zengin mutfağına sahip 3 ülkeden biri olan Türkiye'nin mutfak kültürünün tanıtımı için aşçıların önemli bir misyon üstlendiğini belirterek,Nevşehir'de görev yapan aşçıların da bu hedefe uygun çaba içerisinde olduklarına inandıklarını söyledi.

Ünver,ilk etapta bölge,sonrasında ülke geneli ve sonrasında da dünya genelinde yemek yarışmasının düzenlenmesi için Kapadokya Aşçılar Derneği'nin etkili bir çalışma yürütmesi gerektiğini söyledi. Kapadokya Aşçılar Derneği üyeleri, kendi elleriyle yaptıkları pastayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e kestirdiler.Dernek üyeleri ile birlikte dernek çalışmaları ile ilgili bilgilerde alan Ünver, aşçılardan oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip Nevşehir mutfağına, başta butik oteller, restaurantlar ve otellerde geleneksel Nevşehir yemek kültürü adı altında mönülerde yer vermelerini istedi.

Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Ulular' da önemli bir turizm merkezi konumundaki Kapadokya bölgesinde turistlere ağız tadı veren aşçıların birlik ve beraberlik düşüncesi ile bir araya gelerek, etkinliklerini daha geniş düzeyde ortaya koymaya çaba harcadıklarını söyledi. Ulular, Kapadokya bölgesinin geçmişteki yemek kültürünün tanıtılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?