3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Asırlık giysiler görücüye çıktı

Kapadokya Bölgesi’nin asırlık kadın ve erkek giysileri, Nevşehir’in en önemli tarihi ve turistik merkezleri arasında yer alan Uçhisar Beldesi’nde düzenlenen bir defile ile tanıtıldı.

Nevşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Cumhuriyet öncesinde Nevşehir’de günlük yaşamda ve düğün, nişan, kına ve düğün törenlerinde erkekler ve kadınlar tarafından giyilen giysiler, Uçhisar Ahbap Konağı’nda mini bir defile ile tanıtıldı.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na devam eden genç erkek ve genç kızlar tarafından tanıtılan giysiler, büyük ilgi topladı.

9 öğrencinin başarı ile sunduğu giysilerin, uzun araştırmalar sonrasında dikiminin gerçekleştirildiğini söyleyen Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Faruk Değerlier, Cumhuriyet döneminden önce başta Nevşehir il merkezi ile köy ve beldelerde günlük yaşamda giyilen giysilerin yanı sıra özel günlerde bayanlar tarafından giyilen giysilerin uzun bir araştırma sonrasında belirlendiğini ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda dikildiğini söyledi.

Nevşehir-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 10:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?