4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Aspir'in ekimi yaygınlaştırılacak

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 'Aspir' bitkisinin tanıtımı amacıyla 'Tarla Günü' düzenlendi.

Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü’nce Eskişehir Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilerek; Acıgöl, Avanos ve Gülşehir ilçelerinde Demonstrasyon amaçlı 25 dekar alanda ekimi yaptırılan Remzibey ve Dinçer çeşidi Aspir bitkisinin tanıtımı amacıyla Avanos ilçesine bağlı Özkonak Kasabasında "Tarla Günü" düzenlendi.

Törene Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Nevşehir İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin, Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay, Avanos ilçe Tarım Müdürü Ali Çopur, tarım danışmanları ve üreticiler katıldı.

Nevşehir Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin burada yaptığı açılış konuşmasında, Nevşehir'de 2 yıldır ekilen Aspir bitkisinin kuraklığa karşı son derece dayanıklı olduğunu ve yetiştirme şartlarının hububattan daha kolay olduğunu söyledi.

Çiftçilerin münavebe içerisinde kıraç alanlarda ve nadas alanlarında Aspir bitkisine yer vermeleri önerisinde bulunan Şahin, yağlı bitkiler grubundan olan bu bitkinin bölgede yaygınlaştırılacağını, üreticilere Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca kilogram başına 20,7 kuruş destekleme ödemesinin yapılmaya devam edeceğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 12:41:44
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 12:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?