4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Atık bitkisel yağ toplama kampanyası

Türkiye'de, atık bitkisel yağların çevre, su ve toprak kirliliğinde oluşturduğu olumsuz etkilerin ortadan kaldırılarak, enerjiye dönüştürülmesine yönelik girişimlere Nevşehir Belediyesi Ezici A.Ş. ile birlikte destek veriyor. 

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile Ezici A.Ş. işbirliğinde Nevşehir'de atık bitkisel yağ tüketimini oluşturan lokanta, otel, yemek fabrikaları, pastane ve alışveriş merkezlerinde başlatılan atık bitkisel yağ toplama kampanyası, çevre duyarlılığının ortaya konulması açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Nevşehir'de sağlıklı alt yapı ağı ile daha modern bir kent görünümü oluşturma ve tarihi değerlerin otantik konumları ile gelecek kuşaklara daha bilinçli bir şekilde aktarılması yönünde önemli çalışmalara imza atan Nevşehir Belediyesi, daha sağlıklı bir çevre oluşturulmasına da atık bitkisel yağ toplama kampanyası ile destek veriyor. 

Atık bitkisel yağların bio-dizel'e dönüştürülmesine yönelik girişimlere de ivme kazandırılması için kampanya ile Nevşehir'deki lokanta, otel, pastane, alışveriş merkezleri ve yemek fabrikalarında oluşan atık bitkisel yağlar belirli zaman aralıklarıyla toplanacak. Kampanyanın ilk ayağını oluşturan işletmelere atık bitkisel yağ toplama bidonlarının teslim çalışmaları, Nevşehir'de devam ediyor. Bu kampanyanın sürekliliğinin sağlanması için Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, çevre mühendislerini seferber etti. 

Nevşehir Belediyesi Ezici A.Ş. işbirliği ile başlatılan bu çalışmanın, Nevşehir'in diğer merkezlerinde de etkili bir şekilde devam ettirilmesi hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 11:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?