3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Atık pil kampanyası ilgi görüyor

Nevşehir Belediyesi tarafından, başlatılan atık pil toplama kampanyasının büyük ilgi gördüğü belirtildi. Kampanya kapsamında kent merkezindeki 10 ilk ve ortaöğretim kurumundaki öğrencilerden 44 kilogram atık pil toplandı.

Nevşehir Belediyesi Stratejik Geliştirme Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği iş birliğinde geçen yıl içerisinde kullanılmış ve atık hale gelen 44 kilogram atık pil toplandığı belirtildi.

Atılı halde bulunması halinde toprağın ciddi manada kirlenmesine ve buna bağlı olarak da pil içerisinde insan sağlığı açısından büyük tehlikeler oluşturan çeşitli maddelerin yağmur ve kar suları ile yer altı kaynaklarına ulaşmasını önlemek ve atıkların yeniden geri dönüşümünü sağlamayı hedefleyen kampanyaya kent merkezindeki 10 ilk ve ortaöğretim kurumu katıldı.

Kampanyanın diğer okullarda da halen devam ettiği ve bu yıl sonuna kadar atık pillerin olumsuzluğunun eğitim yoluyla anlatılmasıyla birlikte kent merkezinde Nevşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan atık pillerin 100 kilograma ulaşması bekleniyor. Atık pil toplama kampanyası eğitim yılı boyunca devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:06:42
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 14:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?