3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Atık piller toplanıyor

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından başlatılan Atık Pil Toplama kampanyasında, Nevşehir kent merkezindeki ilköğretim ve orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin topladığı atık piller teslim alınmaya başlandı.

Son yıllarda kullanım alanlarında ciddi artışların kaydedildiği Pillerin, kullanımından sonra rasgele çevreye atılmasının çevre ve insan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkardığı gerçeğinden hareket eden Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü,öncelikli olarak öğrencileri kapsayan atık pil toplama kampanyası başlattı. Bu amaçlı olarak hazırlanan özel atık pil toplama kutularını ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına dağıtan Nevşehir Belediyesi ekipleri,toplanılan pilleri teslim alma çalışmalarına başladı.

Ağır metaller içeren Pillerin doğaya rasgele atılarak, başta toprak ve su kirliliği ile birlikte insan sağlığını olumsuz yönde etkilenmesini önlemek ve atık pillerin farklı bir alanda toplanılması gerçeğini benimsetmeyi de amaçlayan kampanyada toplanan atık piller,daha sonra geri dönüşüm için ilgili birimlere gönderilecek.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 15:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?